Mali Oglasi
EXIT

Srbija: U julu u udesima stradale 63 osobe

  • 4 mjeseca pre
  • 98 pregleda
  • Izvor: b92/ cdm.me

Ministarka saobraćaja Srbije Zorana Mihajlović apelovala je na sve učesnike u saobraćaju da se ponašaju odgovorno i voze bezbjedno. Ona je istakla da je teška i poražavajuća činjenica da su samo u julu u saobraćajnim nesrećama u ovoj državi stradala 63 čovjeka, a da su u poslednjih deset dana izgubili desetoro mladih, od toga dvoje djece.

“Životi naše djece nemaju cijenu”, napomenula je Mihajlovićeva, a navodi se u saopštenju.

<<<Nesreća na Ibarskoj magistrali: Četvoro mladih poginulo, četvoro povrijeđeno<<<

Povodom poslednjeg tragičnog događaja u kojem je četvoro mladih noćas izgubilo život, a još četvoro teško povrijeđeno, Mihajlovićeva je istakla da je Zakonom o bezbjednosti saobraćaja posebno definisan član koji se odnosi na mlade vozače i koji jasno propisuje ograničenja i pravila ponašanja mladih vozača.

Od toga da ne smiju da budu za volanom od 23 časa do šest ujutru, da mogu da upravljaju samo vozilom određene snage, uz pratnju odraslog, da ne smiju da konzumiraju ni trunku alkohola, do toga kojom brzinom smiju da se kreću, podvukla je ministarka.

Ona je uputila je saučešće roditeljima i porodicama nastradalih, a svim učesnicima u saobraćaju apel da poštuju saobraćajne propise i voze odmorni.

Copyright © 2019 PV Informer. Sva prava zadržana.