Srebrna medalja kao najava ostvarenja glavnog cilja sjajne generacije kadeta

    6 mjeseci pre 331 pregleda Izvor: rscg.me

Konferencija za novinare povodom uspjeha kadetske reprezentacije koja je osvojila srebrnu medalju na Mediteranskom prvenstvu u Atini, organizovana je u prostorijama Rukometnog saveza Crne Gore.

Nakon čestitke koju je igračima i stručnom štabu uputio predsjednik Saveza Petar Kapisoda, o sjajnom rezultatu ostvarenom u glavnom gradu Grčke, gdje su upisali sedam pobjeda i dva poraza, govorili su trener Brano Božović, te reprezentativci Radojica Čepić i Arsenije Dragašević, koji su izabrani u idealni tim prvenstva, kao i Luka Vukićević koji je bio najbolji strijelac prvenstva sa 52 gola.

– Veoma sam zadovoljan igrom i rezultatom ostvarenim u Atini, na nikad jačem prvenstvu Mediterana. Energija i borbenost koju smo pokazali bili su izuzetni, žao mi je što nijesmo osvojili zlato, ali dali smo sve od sebe, a sitnice su odlučile pobjednika. Stekli smo veliko iskustvo i ovaj turnir nam je dosta značio. Dolazimo iz male zemlje, ali pokazujemo veliko srce i borimo se za svoju državu sa željom da postignemo još više – kazao je Čepić.

Sjajnoj generaciji kadeta ovo je druga vezana srebrna medalja na Mediteranskom prvenstvu, nakon što su prošle godine isto odličje osvojili u Egiptu, gdje su u finalu poraženi od Francuske.

– Važno je što smo dali sve od sebe, naša želja je bila zlatna medalja, ali nam je izmakla za dlaku. Okrećemo se klupskim obavezama, a potom nastavljamo da gradimo svoj put ka A diviziji, koja je osnovni cilj ove generacije – kazao je Dragašević.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6327 pregleda