Srzentić: Činimo sve kako bi doveli najveće igrače sa svjetskog digitalnog tržišta u CG

    1 mesec pre 107 pregleda Izvor: Portal Dnevne Novine

Paralelno sa PayPal-om, Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija i dalje pregovara sa još jednim od vodećih globalnih procesora online plaćanja za Crnu Goru. 

To je za portal Dnevne potvrdila ministarka Tamara Srzentić. 

Kako nam je kazala, cilj je uvođenja više opcija koje će poboljšati ekonomsku aktivnost i cjelokupno tržište e-trgovine.

„U  komunikaciji  sa  ovim   kompanijama,  radimo  sve   da  dodatnim   poslovnim   i   finansijskim analizama, koje su zahtijevane od nas učinimo našu zemlju atraktivnom za proširenje/lansiranje novih usluga“, saopštila je za naš portal Srzentić.

Foto: Pixabay

Kako kaže, svjedoci smo da su se, posebno tokom kovid-19 pandemije, svi tokovi poslovanja usmjerili ka online trgovini, što je uticalo na to da sve više zemalja, uključujući i Crnu Goru, žele da se u potpunosti uključe u PayPal sistem plaćanja. 

„Naravno, proces uspostavljanja dodatne saradnje sa PayPal-om, ali i drugim  globalnim   kompanijama,  umnogome  zavisi  od   njihovih  politika,  dostupnosti  kapaciteta, prioritizacije, kao i plana i strategije proširenja“, ističe ministarka.

Srzentić tvrdi i da resorno ministarstvo čini sve da dovede najveće igrače sa svjetskog digitalnog tržišta.

„Preduzimamo sve neophodne korake da našu zemlju prikažemo privlačnom za strane investicije i dolaske najvećih igrača sa svjetskog digitalnog tržišta, ali ukrajnjem moramo razumjeti da konačna odluka o potpunom ulasku bilo koje strane kompanije na naše tržište, kao i vremenski okvir kada će se to desiti, zavisi od njihovih poslovnih interesa“,  kaže Srzentić koja nam zbog povjerljivosti informacija tokom samih pregovora nije mogla otkriti više informacija.

Da podsjetimo, Vlada je 2011. pokrenula proceduru za uključivanje Crne Gore u PayPal sistem online plaćanja, koje su rezultirale time da je crnogorskim građanima od 2014. na raspolaganju mogućnost slanja novca putem te platforme.

U tom periodu su kontinuirano vođeni i razgovori oko omogućavanja opcije prijema novca, koji su 2019. odlukom PayPal-a privremeno obustavljeni.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 27750 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 11948 pregleda

TRAGEDIJA na mostu na Đurđevića Tari

27. jula 2021. 11889 pregleda

Udes na Gukama

27. oktobra 2019. 11303 pregleda

Umro Živorad Bojović

22. jula 2020. 10666 pregleda

Pronađena lična karta

13. marta 2020. 10065 pregleda

Japanske propalice

9. marta 2020. 9525 pregleda

Pronađena lična karta

27. aprila 2020. 9300 pregleda
%d bloggers like this: