Srzentić – Presker: Jačanje saradnje u oblasti reforme javne uprave i ICT-a

    2 meseca pre 103 pregleda Izvor: gov.me

Ministarka javne uprave, digitalnog društva i medija, Tamara Srzentić, sastala se danas sa ambasadorom Republike Slovenije u Crnoj Gori, Gregorom Preskerom.


Ministarka Srzentić je ocijenila da dvije zemlje tradicionalno njeguju dobre, prijateljske odnose, kao i veoma dobru saradnju uz kontinuiranu političku i ekspertsku podršku u svim oblastima. 
Ona je kazala da Slovenija ima posebnu ulogu u sveobuhvatnom napretku regiona Zapadnog Balkana.

Srzentić je ocijenila da Slovenija predstavlja dobar model digitalne transformacije, te da su za  Crnu Goru ta iskustva značajna u procesu reforme javne uprave.
„Plan Ministarstva javne uprave, digitalnog društva i medija je da, koristeći iskustva vodećih država i svjetskih tehnoloških kompanija dizajnira usluge usmjerene ka najvećim potrebama građana, jer najbitniji činioci digitalne transformacije su građani, kao korisinici usluga”, kazala je Srzentić.
„Prepoznajemo značaj ekspertske podrške Slovenije na temu izrade crnogorske Strategije digitalne transformacije 2021-2025″, saopštila je Srzentić. Ona je kazala da slovenačka iskustva mogu biti korisna i prilikom izrade Strategije reforme javne uprave.

Ambasador Presker je kazao da treba jačati saradnju u oblasti reforme javne uprave, udruživanje  snaga, te razmjenu primjera dobre prakse i znanja iz oblasti ICT-a.

„Crna Gora je uvijek bila prioritet kada je pomoć Slovenije u pitanju, i možete računati na našu podršku u vašim reformskim procesima, te stvaranju povoljnog poslovnog ambijenta koji bi privukao strane investitore, kako bi se ekonomija brže oporavila“,  kazao je Presker.
Sagovornici su ocijenili da postoji prostor za produbljivanje saradnje u mnogim oblastima reforme javne uprave.

Najnovije vijesti

Prognoza vremena – 13. april

12. aprila 2021. 20:30

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 20046 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8285 pregleda

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27. marta 2020. 7471 pregleda

Na Jabuci “pali” šverceri narkotika

15. jula 2019. 7386 pregleda

Pljevlja u doba Korone 19.03.2020. (VIDEO)

19. januara 2021. 7245 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 7037 pregleda
%d bloggers like this: