Stanišić: Abazović da ukine institut štićenih lica za „tatine i mamine sinove“

    2 meseca pre 169 pregleda Izvor: PV Informer

Predsjednik Mreže mladih Pokreta za promjene Boban Stanišić uputio je inicijativu potpredsjedniku Vlade Dritanu Abazoviću da ukine institut štićenih lica djeci najviših državnih funkcionera.

„U važećoj Odluci postoji jedna sporna stavka koju su pojedinci iz vrha prethodnog režima zloupotrebljavali na štetu građana Crne Gore, a radi se o mogućnosti dodjeljivanja statusa štićenih lica članovima uže porodice najviših državnih zvaničnika, a nažalost vidimo da je to slučaj i sa novom Vladom. Upravo ova stavka omogućavala je “tatinim i maminim sinovima“ da budu privilegovani i dala im prostor da svojim bahatim ponašanjem ugrožavaju prava ostalih građana“, istakao je Stanišić.

Za to je, po njemu, najbolji primjer sin bivšeg Vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića, koji je optužen da je u prisustvu pripadnika Uprave policije pokušao da iznudi novac od jednog srpskog biznismena.

„Nažalost ovakvo ponašanje “tatinih sinova i ćerki“ nastavilo se i sa padom režima. Svedoci smo da je upravo član uže porodice prvog čovjeka Crne Gore ponizila ministra unutrašnjih poslova i tretirala ga kao kućnog ljubimca, u momentu kada je za obične građane bio zabranjen međugradski saobraćaj zbog mjera Instituta za javno zdravlje, upravo kršeći sve mjere i na taj način nipodaštavajući sve zdravstvene radnike koji se neumorno bore za naše zdravlje“, naveo je on.

Napominje i da se poslednjih dana pojavljuju fotografije gdje se službena auta i pripadnici Uprave policije koriste u predizborne svrhe, što unižava ugled policije i bezbjedonosnog sektora, jer će neko ko je maliciozan zaključiti da je direktoru policije bitnije da zaštiti “tatine sinove i ćerke“ umjesto da prikuplja operativne podatke o švercu cigara i otkrivanju indetiteta “Kardinala“, “Komite“ i “Juniora“.

„Takođe je potrebno da se član 6 Odluke izbriše, jer nema potreba za produžavanje zaštite bezbjednosti po prestanku funkcije, već to samo predstavlja nepotreban trošak za građane. Sa željom da dam svoj lični doprinos kako se sektor bezbjednosti ne bi pretvorio u produženi boravak “tatinih sinova i ćerki“, potpredsjedniku Abazoviću dostavljen je i Nacrt predloga izmjene Odluke određivanju ličnosti, objekata i prostora koje obezbjeđuje Uprava policije“, kazao je Stanišić.

Najnovije vijesti

PROGNOZA VREMENA – 26 . JANUAR

25. januara 2022. 23:05

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 33290 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 14503 pregleda

Udes na Gukama

27. oktobra 2019. 13917 pregleda

Umro Živorad Bojović

22. jula 2020. 13652 pregleda

Pronađena lična karta

13. marta 2020. 12786 pregleda

TRAGEDIJA na mostu na Đurđevića Tari

27. jula 2021. 12260 pregleda

Japanske propalice

9. marta 2020. 12082 pregleda

Pronađena lična karta

27. aprila 2020. 11974 pregleda

Danas isplata materijalnih davanja

16. septembra 2020. 10861 pregleda
%d bloggers like this: