Stanišić: Usvojiti Lex specialis koji bi poništio odluke o dodjeli stanova ili stambenih kredita funkcionerima

    1 sedmica pre 108 pregleda Izvor: DAN

Neophodno je da Skupština Crne Gore u hitnom postupku usvoji Lex specialis koji bi poništio sve odluge bivšeg režima, kojima se obezbjeđuje privatna korist državnim funkcionerima, a na štetu Crne Gore, poručio je predsjednik mladih Pokreta za promjene (PzP) Boban Stanišić. 

– Ovim Lex specialisom sve odluke o dodjeli stanova ili stambenih kredita, po netržišnim uslovima bi bile poništene i svim javnim funkcionerima bi bili ponuđeni aneksi ugovora po kojima bi morali platiti tržišnu vrijednost stanova i otplata cjelokupnih iznosa kredita. U suprotnom država bi oduzimala dodijeljene stanove i pokrenula proces prinudne naplate u slučajevima dodijeljenih stambenih kredita. Ovakav Lex specialis bi se odnosio samo na javne funkcionere, a ne na državne službenike koji su u stanju socijalne potrebe u skladu sa Zakonom o socijalnom stanovanju dobili sredstva za poboljšanje uslova života- kazao je on. 

Stanišić

Poslanici bi, kako je naveo, trebalo da usvoje i “Rezoluciju osude agresije javnih funkcionera na stanove po povlašćenim uslovima“

– Ovom rezolucijom bi se osudili svi oni javni funkcioneri koji su bili učesnici “stambene korupcije“, među kojima su predvodnici: Vesna Medenica, Suljo Mustafić, Ivica Stanković, Blažo Jovanić, Sreten Radonjić i mnogi drugi DPS prvoborci i “branitelji“ države. Demokratski front se zalaže za reviziju svih koruptivnih odluka vezanih za stambenu politiku bivšeg režima i poništavanju istih, kao i poštovanju Evropske socijalne povelje i člana 31 koji reguliše pravo na stan- zaključio je Stanišić. 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

PV Informer
%d bloggers like this: