STANOVNICI OTILOVIĆA PRIPREMAJU PETICIJU PROTIV IZGRADNJE ASFALTNE BAZE

    1 mesec pre 537 pregleda Izvor: dan.co.me

Nakon što su nedavno mještani Košudola uputili peticiju kompaniji Crnagoraput u kojoj su istakli da ne prihvataju gradnju asfaltne baze u njihovom mjestu, sada i mještani Otilovića spremaju peticiju da ne prihvate ovo postrojenje na lokaciji dva kilometra nižoj od Košudola. Iz Crnagoraputa su prihvatili žalbe stanovnika Košudola jer su se isti odnosili na zaštitu životne sredine. Iz pomenute kompanije su promjenili lokaciju, ali se sada mještani Otilovića plaše da će im postrojenje asfaltne baze ugroziti izvore sa kojih se selo snabdijeva vodom za piće.

Ovih dana sam saznao da se sprema nova peticija mještana Otilovića, jer se blizu nove lokacije za asfaltnu bazu nalaze kaptaže njihovog vodovoda- kaže za Darko Gačević predsjednik MZ Crljenice kojoj pripada i selo Otiloviće.

Gačević kaže da se i prva i druga lokacija za izgradnju asfaltne baze nalaze na prostoru ove mjesne zajednice i da je većina mještana protiv ovog postrojenja. Gačević ipak naglašava da ima saznanja da bi se ovo postrojenje samo privremeno nalazilo na lokaciji MZ Crljenice.

Asfaltna baza će tu da bude dok se ne asfaltira putni pravac Pljevlja-Metaljka i putni pravac Pljevlja-Miailovica. A prema sadašnjem stanju to će potrajati nekoliko godina – kaže Gačević i pojašnjava da je zabrinutost građana opravdana, te da je sada preduzeće Crnagoraput na potezu.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6822 pregleda