EXIT

Stanovnici Šula se najviše kockaju

  • 5 mjeseci pre
  • 559 pregleda
  • Izvor: Dan

Prema istraživanju pljevaljske nevladie organizacije „Breznica“ stanovnici rudarskog naselja Šula najviše troše novca na klađenje i kocku. Podaci ove organizacije govore da se kockanje odomaćilo u čitavom pljevaljskom kraju, ali i Crnoj Gori zbog čega pozivaju Vladu da ograniči i čak zabrani kockanje, kao što je to uradila vlast u Albaniji.

– Kladioničari zadovoljno trljaju ruke i broje lako zarađeni novac. Koliko se klađenjem generiše profita pokazuje primjer da recimo, splitska firma za klađenje „Volkano” mjesečno samo iz Pljevalja prihoduje oko 750.000,00 eura – kaže izvršni direktor NVO „Breznica“ Milorad Mitrović.

On navodi da je kraj u kome se najviše kocka i troši novac u tu svrhu, nekadašnje rudarsko naselje Šula, u kome stanovnici primaju najniže penzije.

– Zanimljivo je da uplatna mjesta ove kompanije u pljevaljskim naseljima Šula ili Kosanica, koja imaju manje stanovnika od jedne veće stambene zgrade u Podgorici, na klađenje i kockanje građani uplaćuju od osam do preko osamnaest hiljada eura mjesečno – kaže Mitrović i napominje da je očigledno da ljudi što su siromašniji sve šeće traže izlaz u kockanju.

– Pitanje je daju li roditelji dobrovoljno djeci novac za kockanje ili ima i porodičnog nasilja –kaže Mitrović i podvlači da je najbolje da Vlada zabrani kockanje.

Naselje Šula nalazi se na oko 35 kilometra od Pljevalja. U periodu od 1961. do 1971. godine broj stanovnika se kretao od dvije i po do tri hiljade stanovnika. Trenutno ovo naselje ima nekoliko stotina stanovnika i u njemu najviše živi penzionera, bivših rudara Rudnika „Šuplja stijena“.

Copyright © 2020 PV Informer. Sva prava zadržana.