Starješina skriva policajce batinaše?

    1 godina pre 1249 pregleda Izvor: vijesti.me

Službenici Odjeljenja za unutrašnju kontrolu policije (OUK) nijesu otkrili imena trojice policajaca pljevaljskog Centra bezbjednosti, za koje smatraju da su zlostavljali i lakše povrijedili O. M. (21) u noći 13. maja, nakon čega su spise predmeta dostavili nadležnom tužilaštvu na dalje postupanje.

Zbog zataškavanja zlostavljanja Pljevljaka, predloženo je pokretanje disciplinskog postupka protiv starješine Stanice policije Centra bezbjednosti Pljevlja Milana Jokića, zbog neizvršavanja službenih obaveza, ali i prikrivanja teže povrede službene dužnosti.

OUK Ministarstva unutrašnjih poslova tokom kontrole, na osnovu dostavljenog snimka, utvrdilo je da su trojica službenika iz grupe Interventnog voda prekomjerno tukla Pljevljaka…

“Izvještaj o izvršenoj kontroli, sa spisima predmeta, dostavljen je starješini UP na dalje postupanje – preduzimanje zakonom utvrđenih mjera u cilju pokretanja postupka za utvrđivanje disciplinske odgovornosti policijskih službenika. U ovom slučaju, izvještaj o izvršenoj kontroli sa spisima predmeta, dostavljen je na dalji postupak nadležnom državnom tužilaštvu, zbog postojanja osnovane sumnje da su se u radnjama i postupanju tri neidentifikovana policijska službenika Stanice policije CB Pljevlja stekla obilježja krivičnog djela – zlostavljanje u sticaju sa krivičnim djelom laka tjelesna povreda”, saopštili su u MUP-u.

Imena policajaca kaja su tukla O. M. navodno nijesu otkrivena jer su službenici Stanice policije iz Pljevalja bili pod punom opremom za razbijanje demonstracija tokom protesta građana zbog hapšenja vladike Joanikija i sveštenika Mitropolije crnogorsko-primorske.

Unutrašnja kontrola uzela je izjave od gotovo 20 službenika policije iz Pljevalja, ali niko nije želio da oda ime kolega, koji su nogama, rukama i pendrecima udarali dvadesetjednogodišnjaka.

Nakon što su snimci dospjeli u javnost, iz Uprave policije saopštili su da je tamošnja policija “postavkom službe, profesionalnim postupanjem i efikasnom reakcijom uspostavila red i mir u veoma kratkom roku”.

Te noći, O. M. je uhapšen jer je napao službeno lice u vršenju službene radnje. Imena kolega nije želio da otkrije ni starješina Jokić, iako se na snimku jasno vidi kako rukom pokazuje policajcima da prekinu napad na O. M. što su oni i uradili…

Uznemirujući snimak iz Pljevalja pojavio se iste noći na društvenim mrežama, nakon čega su predstavnici Savjeta za građansku kontrolu rada policije tvrdili da je došlo do prekoračenja ovlašćenja i zatražili istragu.

Najnovije vijesti

Zvezda čeka Bragu, Vest Hem u Zagrebu

16. septembra 2021. 12:17

Otišao je veliki Dušan Duda Ivković

16. septembra 2021. 10:09

Prognoza vremena – 16. septembar

15. septembra 2021. 22:21

Cijene u avgustu porasle 3,1%

15. septembra 2021. 20:43

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 25869 pregleda

TRAGEDIJA na mostu na Đurđevića Tari

27. jula 2021. 11609 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 10673 pregleda

Udes na Gukama

27. oktobra 2019. 10042 pregleda

Umro Živorad Bojović

22. jula 2020. 9214 pregleda

Pronađena lična karta

13. marta 2020. 8724 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8550 pregleda
%d bloggers like this: