Stepenište se završava za 15 dana

    9 meseci pre 620 pregleda Izvor: dan.co.me

Iako je neophodno još oko 15 dana za završetak radova na izgradnju stepeništa u centru grada, završetak ovog posla vrijednog 167 hiljada eura treba očekivati sa prvim danima proljeća. Naime, tokom zimskih mjeseci, prvenstveno tokom decembra, dobar dio posla je okončan, a kako je nedavno izjavio direktor Službe za izgradnju i razvoj Nenad Rubežić neophodno je još 15 radnih dana da se posao dovede do kraja. Rubežić je ipak potencirao da sve zavisi od vremenskih uslova.

U te poslove računam i ugradnju i oblaganje granita, kao i postavljanje svetiljki – kazao je Rubežić.

Izvođač radova na izgradnji stepeništa je pljevaljsko preduzeće „Ving“, u ovaj posao je ušlo tokom jeseni, a rok za završetak radova bio je 45 dana. Ipak, kako naglašava Rubežić, vremenski uslovi nijesu dozvolili da se posao završi u planiranom roku.

Na prostoru gdje se sada gradi stepenište nekada se nalazilo deset poslovnih prostora. Devet poslovnih prostora bilo je u vlasništvu Agencije za stambeno – poslovni fond, a jedan poslovni prostor nalazio se u privatnom vlasništvu. Da bi povezao glavnu gradsku ulicu Kralja Petra i Trg Đorđija Peruničića, bivši predsjednik opštine Mirko Đačić naložio je rušenje pomenutih poslovnih prostora.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6813 pregleda