Stevan Katić ponovo predsjednik Opštine Herceg Novi

    3 dana pre 87 pregleda Izvor: dan.co.me

Dosadašnji predsjednik Opštine Herceg Nov Stevan Katić reizabran je danas na tu funkciju za naredne četiri godine na drugoj sjednici lokalnog parlamenta sazvanoj po hitnom postupku.

„Zaklinjem se da ću dužnost predsjednika Opštinje obavljati u skladu sa Ustavom, Zakonom i Statutom Opštine, tako mi Bog pomogao“, kazao je Katić polažući zakletvu.

On je zahvalio svima na ponovo ukazanom povjerenju, uvjeravajući da će učiniti sve da to povjerenje opravda, ističući da su njegova vrata otvorena za sve. Takođe, izrazio je uvjerenje da će zajedno sa svim odbornicima nastaviti da radi za dobrobit grada kao što je to bilo i u prethodnom periodu.

„Ono što će nam biti prioritet u narednom periodu su ekonomski oporavak grada nakon pandemije kovid-19, još značajnija briga o socijalno ugroženom stanovništvu, stvaranje uslova za nova radna mjesta, nastavak infrastrukturnog uređenja grada kroz sve mjesne zajednice i ono što je najznačajnije, ispunjenje svih ciljeva planiranih Strategijom razvoja Herceg Novoga do 2027. koju smo usvojili krajem prethodne godine“, istakao je Katić.

On je podsjetio da je prije 4 godine na istom mjestu rekao da se mnoge stvari neće moći realizovati bez podrške sa državnog nivoa koja „nam nije bila naklonjena, što se na kraju i potvrdilo“, jer smo, kako je rekao do 30. avgusta imali opstrukcije od bivše vlasti i maćehinski odnos prema našoj Opštini. Nakon promjene vlasti 30. avgusta, za kratko vrijeme uspostavljen je kako je naveo partnerski odnos sa aktuelnom Vladom:

„Prvi rezultat toga je ukidanje putarine na putnom pravcu Meljine – Petijevići na čemu smo insistirali protekle 4 godine. To je samo početak onoga što očekujem da ćemo kroz tu saradnju realizovati. Sada je pred nama realizacija značajnih projekata sa državnog nivoa koji u prethodnom periodu mnoge do tada opozicione vlasti u Novom nijesu mogle realizovati. Tu prije svega mislim na rješavanje statusa Bolnice Meljine, Vektra Boke, izgradnje škole u Igalu, zaobilaznice oko grada i mnoge druge projekte“, dodao je Katić.

Prethodno, Katić je podnio ostavku na mjesto odbornika, a njega će zamijeniti Milan Bošković. Po sili Zakona, mandat je prestao dosadašnjim potpredsjednicima Opštine, Milošu Konjeviću i Vesni Samardzić.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 22194 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8415 pregleda

Na Jabuci “pali” šverceri narkotika

15. jula 2019. 7814 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 7642 pregleda

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27. marta 2020. 7605 pregleda

Pljevlja u doba Korone 19.03.2020. (VIDEO)

19. januara 2021. 7377 pregleda
%d bloggers like this: