STOČARI KAŽU DA JE DOŠLO DO PORASTA OTKUPNE CIJENE TELADI

    6 mjeseci pre 390 pregleda Izvor: dan.co.me
http://www.besplatne-slike.net


Na području opštine Pljevlja odavno nema lokacija na kojima se redovno održavaju stočne pijace na kojima stočari mogu prodati jagnjad, telad, živinu… ovih dana ipak su nakupci podigli otkupnu cijenu kada je u pitanju otkup teladi.

Kako saznajemo od predsjednika Unije stočara sjevera Milka Živkovića cijena žive mjere po kilogramu za telad prve klase dostigla je iznos od 3,4 eura. Nešto slabije uhranjena telad prodaju se po cijeni od 3,2 eura koliko su se donedavno prodavala telad prve klase. Živković kaže da je o ovim novim cijenama saznao upravo od stočara sa područja opštine Pljevlja.

U saznanju sam od stočara, jer nema organizovane stočne pijace, da se telad trenutno plaćaju po cijeni od 3,4 eura po kilogramu žive mjere. Ostaje da se vidi hoće li ta cijena ići dalje ili će možda ostati na tom nivou. Svakako ne bi bili iznenađeni da cijena usled uvoza mesa opadne – kaže Živković uz pojašnjenje da cijene stoke moraju da porastu, kao i da je neophodno da se na području opštine organizuju rad stočne pijace.

Inače, tokom prošle godine, početkom proljeća, u pljevaljskim mesarama došlo je do poskupljenja telećeg mesa. Tako je kilogram mesa bez kosti dostigao cijenu od 10 eura. Otkupna cijena teladi ipak je bila dosta stabilna i kretala se od 3 do 3,2 eura po kilogramu žive mjere. Hoće li poskupljenje otkupne cijene dovesti do novog poskupljenja mesa, ostaje da se vidi.

Najnovije vijesti

SPOMENIK U KRUPICAMA

11.08.2020 23:27

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6323 pregleda