Suđenje Medojeviću i grupi: Tužilaštvo odustalo od optužbi za stvaranje kriminalne organizacije

    6 meseci pre 280 pregleda Izvor: dnevno.me

Specijalna tužiteljka Tanja Čolan Deretić saopštila je u završnim riječima da odustaje od krivičnog gonjenja optuženih Nebojše Medojevića i ostalih, za krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije, i od krivičnog gonjenja za određeni broj lica za krivično djelo pranje novca te u odnosu na jedno lice njegove radnje je pravno prekvalifikovala.

Tužiteljka je u jednom dijelu ostala je pri podignutoj optužnici.

Podsjetimo, ranije su u Višem sudu odgođene završne riječi povodom suđenja Nebojši Medojeviću, lideru Pokreta za promjene i još 11 optuženih, koji se tereta za organizovanje kriminalne grupe 2016. godine. Advokat odbrane Dražen Medojević tada je nakon ročišta kazao da u ovom slučaju može biti samo oslobađajuća presuda.

U ovom slučaju lider PzP-a Nebojša Medojević i biznismen iz BiH Momir Nikolić optuženi su da su tokom 2016. godine na teritoriji Crne Gore organizovali kriminalnu organizaciju sa ciljem vršenja krivičnog djela pranje novca, radi sticanja nezakonite dobiti i moći.

Pripadnici te organizacije, prema optužnici postali su direktor Pokreta za promjene Dejan Vujisić, tehnički sekretar partije Željko Šćepanović, Gordan Konatar, v.d. glavne urednice programa TV Budva Iva Pavlović, član Izvršnog odbora Nove srpske demokratije Petar Drašković, Luka Radunović, Vladislav Bulatović, predsjednik mladih DNP-a Nikola Jovanović, Aleksandar Sekulić, i član Glavnog odbora PzP-a Mladen Jovanović.