Suđenje za šverc konoplje: Pljevljak za drogu mislio da je sijeno

    7 meseci pre 2949 pregleda Izvor: dan.co.me

Nijesam kriv i ne priznajem djelo koje mi je optužnicom stavljeno na teret, kazao je na poslednjem ročištu u bjelopoljskom Višem sudu, pred sudijom Ivanom Adamovićem, D.J. (67) iz Pljevalja, kojem je na teret stavljeno krivično djelo nedozvoljena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

– Porodičan sam čovjek i imam unučad. Sve mi je namješteno, jer nisam bio u saznanju da prevozim drogu. Neka lica iz Podgorice koja su me angažovala da prevezem neke djelove za auta do Beograda i da mi za to plate 500 eura ubacila su drogu u vozilo bez mog znanja. Kada su me na graničnom prelazu zaustavili, ukočio sam se od muke kad sam vidio tu drogu, koju nikad rukom dotakao nijesam. Znao sam da možda nosim malo droge za prijatelje naručioce, ali ni slutio nisam da se radi o desetinama paketa – rekao je D.J..

Kako tvrdi, kada je vidio tolike pakete kako se žute, nije imao pojma o čemu se radi i mislio je da je u pitanju sijeno.

Suđenje Jelovcu nastavlja se 12. januara saslušanjem svjedoka i izvođenjem pisanih dokaza. Toga dana će vještak neuropsihijatar dati svoj nalaz u pogledu psihičkog stanja i sposobnosti shvatanja značaja učinjenog djela u vrijeme njegovog izvršenja.

Prema optužnici, D.J. je 5. juna prošle godine radi prodaje iz Podgorice za Beograd prenosio svojim vozilom marke,,folksvagen šaran“, pljevaljskih registarskih oznaka, opojnu drogu konoplju.

Droga je bila upakovana u 40 pakovanja od plastične kese i plastične folije. Sakrio ju je u namjenski napravljenom prostoru u patosu vozila iza sjedišta vozača i suvozača.

Istog dana, oko 5.50, na graničnom prelazu Ranče kod Pljevalja kontrolisan je od strane službenika Centra bezbjednosti Pljevlja, koji su drogu pronašli i oduzeli 41 kilogram konoplje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PV Informer
%d bloggers like this: