Sunčano za vrijeme praznika: Bez sparine narednih dana, očekuje se pad temperature

  • 2 sedmice pre
  • 171 pregleda
  • Izvor: cdm.me

Tokom predstojećih prazničnih dana očekuje se sunčano i pretežno vedro vrijeme, tako da su ovo lijepe vijesti za sve one koji su planirali odmor ili šetnju narednih dana.

Meteorolog Branko Micev kazao je da se sjutra očekuje pretežno vedro vrijeme.

“U jutarnjim satima sjutra se očekuje razvedravanje sa jakim sjevernim vjetrom. Na sjeveru prijepodne biće više oblačnosti sa uslovima za kratkotrajnu kišu. Međutim, tokom dana će doći do razvedravanja”, naveo je on.

U petak i subotu očekuje nas pretežno sunčano i relativno toplo vrijeme.

“U nedjelju sredinom dana i u popodnevnim satima u planinskim oblastima očekuje se jači razvoj oblačnosti sa uslovima za jaču kratkotrajnu kišu. Ponegdje će biti i grmljavine”, naglašava Micev.

Ono što treba posebno naglasiti jeste da će temperature biti u padu, s obzirom da smo ovih dana bili svjedoci temperatura koje nijesu uobičajene za ovo doba godine, čak preko 30 stepeni.

“Sjutra i u petak biće do 27 stepeni, a na sjeveru najviša dnevna će biti od 12 do 20 stepeni. Tako će temperature opasti za pet stepeni, na sjeveru i za 10. U subotu i nedjelju temperature će biti do 28 stepeni”, dodao je on.

Takođe, od sljedećeg ponedjeljka pa nadalje u popodnevnim satima dolaziće do naoblačenja i moguće lokalne kiše sa grmljavine.

Copyright © 2020 PV Informer. Sva prava zadržana.