Sva raspoloživa mehanizacija Lokalnih puteva na terenu: Bobovu, Glibaćima, Bukovici, Premćanima…

    2 meseca pre 416 pregleda Izvor: PV Informer
REDAKCIJA –

Redakciji portala „PV Informer“ u toku dana su se obratili mještani sela Glibaći koji saopštavaju da iako su se vremenski uslovi malo stabilizovali i nema padavina, mjestani tog sela i dalje nemaju mogućnost da dođu do grada i odsječeni su od svijeta, a čistač prolazi i ne želi bukvalno 300 metara nameta da pročisti, da bi put bio prohodan!

Redakcija portala je kontaktirala Dragana Jovovića, direktora Lokalnih puteva Pljevlja i dobila informaciju da je sva raspoloživa mehanizacija na terenu. Radi se i vikendom. U toku dana jedna utovarna mašina za čišćenje snijega je u Bobovu kod kuće Vida Tanjevića. Druga utovarna mašina Katerpilarova je u Glibaćima i čisti snijeg u blizini kuća Macanovića, da bi kasnije čistila dio prema Suvom polju.

Takođe se od juče čisti put u Bukovici. Put se u Bukovici posle otklonjenog kvara čisti i danas, a radiće se na tom pravcu i u nedelju. Jedan traktor u toku dana je poslat za čišćenje snijega prema Premćanima. Mehanizacija se šalje i na pravce gdje je zbog urgentnih potreba stanovništva potrebno slati mehanizaciju za čišćenje snijega.

Posebno je otežano čišćenje snijega u najudaljenijim selima pljevaljske opštine koja se nalaze na velikim nadmorskim visinama sa visinom snijega preko metra. Zbog stalnog rada raspoložive mehanizacije koja radi u teškim uslovima česti su kvarovi na mašinama. Rukovodstvo preduzeća u takvim situacijama sve čini da se otkone kvarovi u što kraćem roku. Mehanizacija preduzeća je dobrim dijelom dosta stara i to je pored loših uslova na terenu jedan od razloga što često dolazi do kvarova na snjegočistačima.

Iz preduzeća apeluju na mještane seoskih sredina da shvate da rukovaoci mašina rade bez odmora i da je potrebno strpljenje jer će svi pravci biti očišćeni u skladu sa zacrtanim planovima rada na terenu i hitnim potrebama seoskog stanovništva.

Najnovije vijesti

Zaplijenjena 482 kg duvana

8. marta 2021. 12:02

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 16135 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8200 pregleda

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27. marta 2020. 7356 pregleda

Na Jabuci “pali” šverceri narkotika

15. jula 2019. 7031 pregleda

Pljevlja u doba Korone 19.03.2020. (VIDEO)

19. januara 2021. 7024 pregleda