Sve dojave o bombama poslali maloljetnici, dvije stigle iz inostranstva

    1 godina pre 224 pregleda Izvor: rtcg.me
Foto : Pixabay –

Škole u Crnoj Gori su bezbjedne, a sve dojave o bombama koje su uznemirile javnost u posljednjih godinu, poslali su maloljetnici, kazao je u emisiji “Link” rukovodilac Grupe za suzbijanje krivičnih djela visokotehnološkog kriminala u Ministarstvu unutrašnjih poslova Jakša Backović. Dvije dojave su stigle iz inostranstva, ostalih šest iz Crne Gore.

Backović je kazao da su škole bezbjedne.

“U pitanju su mahom maloljetna lica. Dvije lažne dojave poslala su djeca mlađa od 14 godina koja nijesu krivično odgovorna, dok su ostale dojave poslali maloljetnici od 14 do 18 godina. Od osam lažnih djava dvije su poslate iz inostranstva, dok su ostale poslate iz Crne Gore”, kazao je on.

Govoreći o mogućnosti da su djeca instruisana da šalju dojave, on je objasnio da je jedan maloljetnik kazao da je dojavu poslao jer je tog dana imao kontrolni iz matematike.

Prijetnje koje su upućene predsjedničkim kandidatima na društvenim mrežama, nijesu u njegovoj ingerenciji, ali kaže da je lako dokazati da li je hakovan profil osobe sa čijeg profila su napisane prijetnje.

“Na serverima društvenih mreža ostaju tragovo sa kojih IP adresa su postavljeni određeni komentari i u kojem trenutku, kao što jepoznato digitaln dokazi mogu da potvrde ili demantuju alibi”, kazao je Backović.