SVE JE SPREMNO ZA TRKU “MBAT Podi Meridian 2023”: Organizatori garantuju spektakl u Herceg Novom

    2 meseca pre 322 pregleda Izvor: PV Informer

Sve je spremno za spektakl u HercegNovom. U nedjelju će “MBAT Podi Meridian 2023” ugostiti oko 100 automobilista iz Crne Gore, BiH, Srbije, Albanije, Makedonije, kao i zemalja EU Hrvatske, Mađarske i Italije.

Međunarodna brdska auto trka Podi Meridian 2023 će se osmi put održati u Podima u Herceg Novom.

Učešće je najavilo 100 automobilista iz Crne Gore, BiH, Srbije, Albanije, Makedonije, kao i zemalja EU Hrvatske, Mađarske i Italije.

Mađu njima su i automobilsti iz samog vrha ovog sporta kao što su Laslo Sas iz Mađarske i prošlogodišnji šampion Evrope, Vasilije Jakšić.

Na Podima će se MBAT Podi Meridian 2023 i Kup voziti na stazi dugačkoj 4.465m.

Direktor trke je Božidar – Boško Radović istakao je danas da je sve spremno za MBAT i da se očekuje da će sve proteći u najboljem redu.

“Sve je spremno za predstojeći vikend. Staza je u potpunosti prilagođena svim pravilima i standardima, a sve u cilju sigurnosti i bezbjednost takmičara, ali i publike. Staza će ove godine prvi put cijelom dužinom biti ozvučena, tako da će posjetioci, zaljubljenici u ovaj sport moći da čuju komentatore i budu upoznati sa svim dešavanjima u toku trke”, naglasio je Radović.

Ove godine boks za vozila i takmičare se nalazi u Meljinama, što je olakšavajuća okolnost za takmičare.

“Nova lokacija boksa je u blizini starta, tako da je i to dodatna olakšica za naše vozače, pored samog prostora koji je natkriven i u potpunosti zatvoren i time bezbjedan i adekvatan za vozila takmičara”, rekao je Radović.

Na ovoj trci će se prvi put organizovati i takmičenje “oldtajmer-a” što samo svejdoči da je organizacija ove trke iz godinu u godinu sve kvalitetnija.

“Drago nam je što su Savez Oldtimera, kao i njihov predstavnik Željko Knezević prepoznali značaj Međunarodne brdske trke na Podima, tako da sve ljubitelje automobilizma, pored tradicionalne MBAT, očekuje i trka Olditemera, koja se prvi put organizuje u našoj državi. Zbog svega navedenog trka je zahtjevnija i u finasijskom i u organizacionom smislu, od svih prethodnih, ali to je ono što smo kao organizatori očekivali, jer to je i pokazatelj da je tradicionalna MBAT Podi iz godine u godinu sve bolja i kvalitetnija”, naglasio je Radović.

Radović je istakao da su tehnički pregled i verifikacija vozila zakazani za sjutra od 15.00 do 19.00 sati, dok će se vanredni pregled i verifikacija obaviti u subotu od 8.00 do 9.00 časova.

Generalni sponzor MBAT Podi Meridian 2023 je Meridianbet, zlatni sponzor Turistička organizacija Herceg Novi, a događaj su podržali kompanija Carine, Bluline i Opština Herceg Novi, kao i brojni prijatelji auto-moto sporta.

Tokom sportskog događaja u subotu (30.septembar) i nedelju (1. oktobar) biti zabranjen saobraćaj od kružnog toka u Meljinama do Kamenog, od 9.00 do 18.00 sati, dok će između obje trke tokom oba dana biti omogućeno saobraćanje na toj dionici.