Sve teorije o ubistvu porodice Đokić

    7 dana pre 195 pregleda Izvor: dan.co.me

Policija i dalje intenzivno traga za napadačima koji su brutalno likvidirali porodicu Đokić iz Aleksinca, Gorana (57), Gordanu (56) i ćerku Lidiju (25), a po svemu sudeći, ispektorima su vezane ruke, prenosi Nova S. Ubice su bile dobro pripremljene i time znatno otežale policiji posao, jer praktično da nema nijednog traga koji bi mogao da dovede istražne organe do napadača, a inspektori poslednje nade polažu u rezultate DNK vještačenja. Postoje različite teorije i navodi, ko je ubio ovu porodicu i zbog čega, a ovo su sve pomenute moguće teorije.

Komšija: Neko iz blizine ko je takođe bio upoznat sa načinom života porodice Đokić

Kriminolog Dobrivoje Radovanović za medije navodi da je jedna mogućnost da su Đokiće ubile osobe koje su ih dobro poznavale, gdje su navodi bili na komšijama.

 – Druga mogućnost je da su to ljudi koje Goran poznaje, pa je zbog toga stao i primio tu osobu u auto, odnosno njih dvoje. Morao je neko da mu pomogne da dislocira tijela, to nije mogao on sam. Dakle, onaj koji ih je kidnapovao, bio je na pogodnom mjestu kada se Đokić zaustavio kolima. Opet, možda je neko uletio na silu unutra, pa ih natjerao da krenu u suprotnom pravcu. Vrlo je moguće da je stao, jer je raskrsnica nepregledna i da se sve tako desilo – objasnio je kriminolog.

Sigurno je da su ubice dobro poznavale teren, jer je on nepristupačan i trebalo bi mnogo pripreme za ovako vješto ubistvo, gde su ključni dokazi dobro zataškani.

Rođak: Neko iz porodice ko je bio blizak Đokićima

Iza ubistva Đokića morala je da stoji cijela grupa sa tačno određenim ulogama, a policija vjeruje da je sa njima povezan i neko blizak porodici. Uloge su tačno bile podjeljene, znalo se ko prati, ko ih otima i ubija, ali i ko čisti tragove.

Goran Đokić je imao svakodnevne slične isplanirane navike, kako su istražitelji dosad razgovarali sa brojnim prijateljima i poznanicima ubijenog vlasnika mjenjačnice, počeli su da sklapaju mozaik o njegovim navikama i kretanjima. Zanimljivo je da su utvrdili da je on gotovo svake nedjelje imao identičan plan: Svake nedjelje je u određeno vrijeme posjećivao majku, a isto to se odnosilo i na odlaske na obližnji izvor sa balonima za vodu, koje je punio i nosio kući“, i nakon pronalaska izgorelog „pasata“ pored puta otkriveni upravo ti kanisteri za vodu, koje je ubica najvjerovatnije izbacio jer su mu smetali.

Dužnici: Goran davao novac na kamatu

Ono što je izvesno jeste da je ubijeni Goran bio poznat u okolini Aleksinca, a gdje je porodica živjela, po davanju novca na kamatu, kao i da je prije određenog vremena pozajmio 15.000 evra određenoj osobi.

Goranova majka je tvrdila da je sigurna da je u pitanju novac, stoga postoje navodi da je porodica ubijena od strane dužnika, koji nisu planirali da vrate novac Goranu.

Reketaši: Zbog dugova i noca ubili celu porodicu

U cijelom selu je bilo poznato čime se Goran bavi, da drži mjenjačnicu i da daje novac na kamatu. Sve sumnje su uperene u ubistvo iz koristoljublja, to jest novca i vrlo je vjerovatno da su upravo reketaši ti koji su zbog neizmirenih dugova tragično oduzeli život celoj tročlanoj porodici.

Postoji priča da je Goran u točku automobila nosio 100 000 evra, koji su sada nestali, auto je spaljen, što dodatno otežava slučaj nadležnim organima.

Ljubavnici: Motiv ubistva preljuba ili osveta

Istražitelji, prema nezvaničnim saznanjima sumnjaju i dalje da je glavni motiv likvidacije novac, ali se ne isključuje da je motiv i preljuba ili osveta. Ono što zbunjuje jeste činjenica da je Goran usmrćen sa jednim metkom, dok su članovi njegove porodice ubijeni sa dva.

Komandant Žandarmerije Dejan Luković otkrio je za medije nove detalje o brutalnom ubistvu porodice i naveo da koristoljublje ne mora biti jedini motiv ovog zločina, sudeći po načinu na koji je izvršen. Ovakva surova ubistva često mogu da budu izvršena i iz preljube.

Policajac ubica: Jedna od najkontroverznijih teorija

Policija ne isključuje mogućnost da je u likvidaciji porodice Đokića iz Aleksinca učestovao i neko ko je bio, ili je još uvijek, pripadnik MUP, odnosno osoba koja je upoznata sa policijskim procedurama i načinom na koji se vodi istraga, ali i sa onim najbitnijim – kako sakriti tragove zločina.

Zbog detaljne pripreme ubistva, izgledi su da je u pitanju osoba koja poznaje cijeli sistem iznutra.

Nema sumnje sa su zločinci pazili da za sobom ne ostave neke tragove, koji bi doveli policajce do njih. Tijela su pronađena na mjestu koje je zabačeno, nije prometno i koje je bilo pripremljeno za egzekuciju, jer je potrebna veća količina goriva da bi tijela bila ugljenisana do neprepoznatljivosti.

Robijaši: Ubice su možda u zatvoru, ali su za slobodan vikend učinili jezivo ubistvo

Istraga svirepog ubistva tročlane porodice iz Aleksinca širi se na sve veći broj ljudi, a policija je ubice tražila čak i među osuđenicima.

Razlog što su policijski inspektori ušli i u srpske zatvore je činjenica da su Đokići lišeni života u noći između nedjelje i ponedjeljka, što ostavlja mogućnost da je u napadu na njih učestvovao i osuđenik koji je u to vrijeme bio na vikendu, jer su se takvi slučajevi i ranije dešavali.

Povratkom u zatvor, u ponedeljak ujutro, sebi bi obezbijedio savršen alibi. Međutim, osim vikenda, zatvorenici imaju pravo i na godišnje odmore što im takođe daje mogućnost da počine krivična djela dok su na slobodi, što se i desilo u slučaju svirepog ubistva mlinara Miroslava Jankovića iz doljevačkog sela Držanovac.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 27471 pregleda

TRAGEDIJA na mostu na Đurđevića Tari

27. jula 2021. 11863 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 11728 pregleda

Udes na Gukama

27. oktobra 2019. 11087 pregleda

Umro Živorad Bojović

22. jula 2020. 10429 pregleda

Pronađena lična karta

13. marta 2020. 9837 pregleda

Japanske propalice

9. marta 2020. 9324 pregleda

Pronađena lična karta

27. aprila 2020. 9071 pregleda
%d bloggers like this: