Sveštenik Neofit dogovorio pola godine kućne robije

  • 9 mjeseci pre
  • 247 pregleda
  • Izvor: vijesti.me

Sveštenik Goran D. Kimpanov iz Zrenjanina, zaključio je Sporazum o priznanju krivice sa Višim državnim tužilaštvom i taj dokument dostavljen je Višem sudu na odlučivanje, potvrđeno je juče “Vijestima”.

On je dogovorio da bude osuđen na šest mjeseci kućnog zatvora, zbog tragedije na ušću rijeke Morače u Skadarsko jezero, kada su stradale četiri osobe nakon prevrtanja čamca 3. februara 2019. godine.

“Vijestima” je iz podgoričkog suda potvrđeno da im je sporazum dostavljen na razmatranje.

“Obavještavamo Vas da je navedeni sporazum o priznanju krivice dostavljen sudu”, kazala je “Vijestima” Aida Muzurović, samostalna savjetnica za odnose sa javnošću Višeg suda.
Suđenje Kimpanovu, čije je svešteno ime Neofit, odloženo je na zahtjev njegovog pravnog zastupnika, advokata Jugoslava Krpovića.

On je “Vijestima” rekao da je prije održavanja glavnog pretresa, zamolio sud za odlaganje zbog obaveza u pritvorskom predmetu.

Na ročištu za ispitivanje zakonitosti optužnice, advokat Krpović predložio je sudu da se oglasi nenadležnim za postupanje po optužnici i rekao da ako to ne učine, onda makar da donesu rješenje u kojem će navesti da nema mjesta optužbi i da obustave postupak protiv Kimpanova: “Jer nema dovoljno dokaza da je okrivljeni osnovano sumnjiv”.

Advokat je tada konstatovao da su pravno neprihvatljivi navodi optužnice – da je s umišljajem izvršio krivično djelo – teško djelo protiv opšte sigurnosti.

Naveo je da je nesporna činjenica da je njegov branjenik upravljao čamcem i da je nesporna činjenica da se čamac usljed jakih talasa izazvanih iznenadnim vjetrom prevrnuo, kada su se utopili Ratko, Jana i Nina Kumburović i Darko Vujošević.

“Nesporna činjenica da je upravljao plovilom, bez dozvole za plovidbu, i da je upravljao plovilom bez prsluka za spasavanje za sve putnike, na šta su ga obavezali pravni propisi. Ali je netačno da je tom prilikom opšteopasnom radnjom i sredstvom izazvao opasnost za život ljudi, kada je nastupila smrt više lica, pri čemu je bio svjestan da može učiniti djelo i da je na to pristao”, istakao je tada Krpović.

Copyright © 2020 PV Informer. Sva prava zadržana.