Mali Oglasi
EXIT

Tadić: Sve što je Vučić rekao o meni i prisluškivanju je notorna laž

  • 4 mjeseca pre
  • 95 pregleda
  • Izvor: antenam.net

Predsjednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić izjavio je da će tužilaštvo pokazati da je pod apsolutnom kontrolom predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, ukoliko ne pokrene postupak kako bi se utvrdilo ko je nezakonito prisluškivan.

“Sve što je Vučić rekao o meni i prisluškivanju je notorna laž”, rekao je Tadić na konferenciji za novinare i dodao da je Vučić njega prisluškivao, a da je javnost to saznala iz izjave šefa Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja. 

On je rekao da nikada nije skidao oznaku državne tajne sa dokumenata, kao i da je to Vlada činila isključivo kada su u pitanju suđenja u Hagu. 

Prema njegovim riječima, Vučić je slagao da je skinuo oznaku državne tajne prije nego je na televiziji pokazao dokumenta o prisluškivanju javnosti, jer se to čini posebnim aktom i objavljuje u Službenom glasniku a ne pred kamerama.

Tadić je pozvao Vučića da “ćuti ili će nastaviti svoju borbu”, podsjetivši da već treći put izlazi pred novinare na temu prisluškivanja. 

“Osnovni učitelji Aleksandra Vučića su Gebels, Luj XIV koji je govorio: ‘Država to sam ja’ i Vojislav Šešelj”, rekao je Tadić.

Copyright © 2019 PV Informer. Sva prava zadržana.