Tara dobila novi rafter centar

    3 godine pre 777 pregleda Izvor: cdm.me

Građevinski radovi na novom rafter centru u dolini rijeke Tare, u zahvatu Nacionalnog parka “Durmitor”, na lokalitetu Žugića Luke u opštini Pljevlja, završeni su, a u toku je u postupak tehničkog prijema, saopšteno je iz Uprave javnih radova.

Odmah nakon završetka tehničkog prijema, objekat će biti predat nacionalnom parku na korišćenje.

“Vlada Crne Gore je za ovaj projekat izdvojila 103 hiljade eura. Uprava javnih radova je, nakon sprovedenog postupka javne nabavke, krajem prošle godine potpisala ugovor sa najpovoljnijim ponuđačem, konzorcijumom koji čine Adria international doo Pljevlja i podgoričko doo “Studio LML” za inženjering, konsalting i planiranje”, dodaju iz Uprave.

Riječ je, kako ističu, o rekonstrukciji ostataka objekta kvadratne osnove, tako da je i novi objekat planiran na površini od 99 metara kvadratnih.

“Žugića Luke, površine skoro 4.100 metara kvadratnih, predstavljaju stanicu za raftere koji se sportski i turistički spuštaju kanjonom i vodotokom rijeke Tare, zbog čega je prepoznata potreba i mogućnost turističke valorizacije ovog lokaliteta uređenjem reprezentativnog kompleksa tradicionalne arhitekture”, navode oni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PV Informer
%d bloggers like this: