TE Pljevlja od sinoć je zbog kvara van elektro sistema

    2 meseca pre 282 pregleda Izvor: PV Informer

Termoelektrana (TE) Pljevlja je sinoć oko 21 :30 časova zbog pucanja ekranskih cijevi koja je izazvala curenje u kotlu, van elektro sistema Crne Gore, informacija je koju je redakciji portala „PV Informer“ potvrdio Zoran Šljukić,rukovodilac sektora proizvodnje u TE Pljevlja.

Po njegovim riječima cijev će biti u kratkom roku zamjenjena, pa je za očekivati da se već sjutra veče ponovo pokrene termoelektrana i ubrzo uključi u elektro mrežu.

Srećom radi se o manjem kvaru, pa će zbog ogromnog značaja rada TE Pljevlja u vrijeme velike energetske krize, biti veoma važno da jedina termoelektrana u Crnoj Gori neće dugo biti van pogona. Zbog sušnog perioda rad hidrocentrala je na minimumu, pa je od izuzetnog značaja rad TE Pljevlja koja je tokom ljeta proizvodila oko 70 % cjelokupne proizvodnje el.energije u Crnoj Gori.

Termoelektrana Pljevlja na dnevnom nivou prooizvede struje u vrijednosti od oko 550.000 eura struje, a za te potrebe dnevno sagori oko 6.000 tona uglja, dok na godišnjem nivou taj podatak iznosi 1,7 miliona tona uglja, 3.500 tona mazuta i 660 tona dugih hemikalija.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

PV Informer
%d bloggers like this: