Terzić i Vukčević razoružani i uhapšeni: Bježali policiji, pa pali sa motocikla

    7 meseci pre 3207 pregleda Izvor: vijesti.me

Pljevljak Igor Terzić (34) i Podgoričanin Goran Vukčević (41) razoružani su i uhapšeni prije tri noći u Kotoru, a policija provjerava da li je njihovim hapšenjem spriječena likvidacija.

Inspektori su od njih oduzeli pištolje, municiju, kriptovane telefone, veću količinu novca, motocikl sa kog je uklonjen broj šasije…

Novska i kotorska policija i inspektori Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije (SBPOK) provjeravaju ko je, eventualno, trebalo da bude meta uhapšenih, koji su, navodno, bliski jednom kotorskom kriminalnom klanu.

Iz Uprave policije saopšteno je da Terzića sumnjiče da je izvršio krivično djelo pomoć učiniocu poslije izvršenja krivičnog djela i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Vukčeviću, koji je već duže izbjegavao petogodišnju robiju, na teret se stavlja krivično djelo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, ali i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Bježali policiji, pa pali sa motocikla

Terzić i Vukčević motociklom su pokušali da pobjegnu saobraćajnoj policiji, ali su, prema saznanjima Vijesti, imali nezgodu, nakon čega su i uhapšeni.

Navodno, kada su uhapšeni, na rukama su im bile crne rukavice, što im je, sumnja polciija, omogućilo da na motociklu ne ostavljaju tragove.

U saopštenju UP piše da su Pljevljak i Podgoričanin pokušali pobjeći “hondom”:

“Nakon čega je policija organizovala potjeru i ubrzo uhapsila ove osobe. Kod njih je pronađen pištolj marke ‘glock’, kalibra 9 mm, sa pet metaka u okviru, te jednim metkom u cijevi. Takođe, policija je ovom prilikom kod I.T. pronašla dva kriptovana sredstva komunikacije, veću svotu novca, kao i druge predmete. Pregledom lica G.V. policija je pronašla pištolj marke “valter” kalibra 9 mm, sa 13 metaka u okviru. Takođe, ovom prilikom kod G.V. su pronađena dva kriptovana sredstva komunikacije, veća svota novca i drugi predmeti… Policija je prilikom kontrole motocikla bez registarske oznake utvrdila da je sa istog uklonjen identifikacioni broj šasije, koji je takođe u cijelosti premazan masnom supstancom nalik na ulje. Ova kriminalistička obrada ukazuje na sumnju da je predmetni motocikl bio pripremljen za izvršenje krivičnog djela, te za uništavanje predmeta i tragova povezanih sa istim. I.T. i G.V. su lišeni slobode”, saopšteno je iz Uprave policije.

Osmatrali teren?

Policija je zvanično saopštila da su utvrdili da je Vukčević, za kojim je raspisana Interpolova potjernica, u Crnu Goru ušao ilegalno.

Prema nezvaničnim saznanjima Vijesti on je nekoliko dana prije hapšenja ilegalno prešao iz Hrvatske u Crnu Goru, a potom se smjestio u “štek” stanu u Herceg Novom.

Navodno, i dan ranije njih dvojica osmatrali su teren u Kotoru.
Policija u saopštenju ističe da službenici Centra bezbjednosti Herceg Novi i Odjeljenja bezbjednosti Kotor, u saradnji sa službenicima SBPOK preduzimaju dalje neophodne mjere i radnje u izviđajnom postupku.

“Osumnjičeni su uz krivičnu prijavu privedeni nadležnom državnom tužiocu koji im je odredio zadržavanje do 72 sata”, saopšteno je iz UP.

Vukčević tukao spuške čuvare, pa bježao od kazne

Za uhapšenim Vukčevićem ranije je, odlukom Osnovnog suda u Danilovgradu, raspisana Interpolova potjernica zbog izdržavanja petogodišnje zatvorske kazne.

Sutkinja tog suda, Sonja Keković, Vukčevića i još osmoricu bivših i sadašnjih robijaša osudila je na ukupno 35 godina zatvora zbog napada na zatvorske čuvare, januara 2015. godine.

Njenu odluku iz marta 2016. godine, vijeće Višeg suda u Podgorici potvrdilo je u novembru te godine.

Vukčević je tada osuđen zbog krivičnog djela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti i krivičnog djela teška tjelesna povreda.

Najnovije vijesti

Gorivo skuplje od utorka

05.12.2020 09:14

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6981 pregleda