Terzić: Imamo osobe za koje sumnjamo da su učestvovale u kopanju tunela – nose rance i kofere, specifično obučeni

    9 meseci pre 364 pregleda Izvor: CdM/TV Vijesti
foto: Youtube

Direktor Uprave policije, Nikola Terzić za TV Vijesti je rekao da vjeruje da će istragom u vezi sa iskopavanjem tunela ispod Višeg suda vrlo brzo doći do imena šest osoba za koje se nakon pregleda video materijala sa nadzornih kamera pretpostavlja da su osumnjičeni u ovom slučaju. On je rekao da još uvijek ne znaju imena osumnjičenih, ali se nada da će ih brzo imati.

Terzić je potvrdio da iz depoa nedostaje određena količina vatrenog oružja. On je kazao i da su se u depou nalazili dokazi o ubistvu Duška Jovanovića i nije isključio mogućnost da je “kontaminacija tih dokaza mogući motiv ovog kriminalnog djela”.

O kombi vozilu koje je juče pronađeno, Terzić kaže da je kupljeno u Nikšiću od državljanina BiH.

“Vozilo koje je oduzeto je kombi vozilo, koje je kupljeno u Nikšiću od strane državljanina BiH i za koje osnovano sumnjamo da su ova lica koristila da dođu do centra grada i da se istim tim vozilom kasnije odvezu. Povodom šest osoba, skidaju se video nadzori kako u užem tako i širem dijelu Podgorice, i na tim nadzorima imamo određena lica za koja možemo da pretpostavimo da su učestvovala u kopanju tunela, zato što su specifično obučeni, zato što se kreću u grupi, imaju rance ili kofere u kojima možemo da pretpostavljamo da možda nose lopate, krampe, oruđe koje su koristili i li potencijalno možda određene predmete koji su nastali iz depoa”, rekao je Terzić za TV Vijesti.

Što nedostaje iz depoa još uvijek ne znaju jer popis još uvijek traje, kaže Terzić.

“To je činjenica. Nedostaju određena vatrena oružja iz određenih predmeta. Moje lično mišljenje je da je cilj bio da se dođe u posjed određenih predmeta koji potencijalno sjutra mogu baciti na koljena čitave jedne istrage protiv jedne kriminalne grupe”, rekao je Terzić potvrđujući da govori o kavčanima.