Tijelo ubice iz Gradačca niko ne želi preuzeti: Nakon 40 dana još u Komemorativnom centru

    2 meseca pre 439 pregleda Izvor: oslobodjenje.ba

Foto: Pixabay –

Nakon 40 dana, tijelo ubice Nermina Sulejmanovića iz Gradačca još se nalazi u Komemorativnom centru u Tuzli jer ga niko ne želi preuzeti i ukopati.

Iz Komemorativnog centra su kazali da čekaju da Grad Gradačac dobije sagasnost od Sulejmanovićevog oca za ukop.

Podsjećamo, Nermin Sulejmanović je 11. avgusta mučki prebio, a potom u prenosu uživo na društvenim mrežama, ubio svoju nevjenčanu suprugu Nizamu Hećimović pred njihovim djetetom. Potom je otišao dalje te ubio oca i sina, Čengiza i Denisa Ondera, ranio Harisu Onder, jednog policajca, a onda izvršio samoubistvo na farmi na kojoj ga je opkolila policija.

Po nalogu Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, obdukcija Nermina Suljemanovića je urađena u prostorijama Komemorativnog centra gdje je tijelo ostalo do danas, prenose Vijesti.ba.

Kako je pojasnio Faruk Latifagić, dirketor Komemorativnog centra u Tuzli, kontakt postoji od početka sa Gradskom upravom Gradačca jer se niko od porodice nije javio.

Mi se nadamo da će Gradska uprava uspostaviti kontakt jer oni trebaju da dobiju dozvolu od oca da to riješe. On da je građanin Tuzle, to bi bilo riješeno. Međutim, on je građanin Gradačca“, podsjeća Latifagić.

S obzirom da je tijelo u hladnjači ovog preduzeća još od 11.avgusta, logično je pitanje ko će snositi troškove.

– Onaj ko ga preuzme. Oni su rekli da neće biti problem što se tiče plaćanja. Ljudi su korektni, ali ne mogu oni riješiti proceduru. Svako se čuva danas da ne uradi šta na svoju ruku pa da se pojavi neko iz familije. I korektno je da čekaju da se potpiše taj papir i da se učini taj čin“, naglašava direktor te ističe da se već dvije godine u Komemorativnom centru nalaze tijela migranata koji nisu identifikovani i za koje se razmišlja ukop na sudskoj parceli.