Tivat: Uhapšen osumnjičeni za silovanje i otmicu

    2 meseca pre 360 pregleda Izvor: RTNK

Policija u Tivtu uhapsila je E.S. (30) zbog sumnje da je oteo i silovao djevojku, i nadležni tužilac mu je odredio zadržavanje do 72 sata, saopšteno je iz Uprave policije.

„Naime, 10. februara je u službene prostorije Odjeljenja bezbjednosti Tivat pristupila oštećena koja je prijavila povrede zadobijene nasilnim putem. Odmah je transportovana u prostorije Hitne medicinske pomoći Tivat na ukazivanje ljekarske pomoći“, kazali su iz policije.

Kako dodaju radom na ovom predmetu policija je došla do sumnje da je oštećena, 9. februara u večernjim časovima, u mjestu Dobrota u Kotoru, protivpravno lišena slobode, te je odvedena u jednu kuću na teritoriji opštine Tivat gdje je nad njom izvršeno krivično djelo silovanje.

„Ona je narednog dana uspjela da se oslobodi i pobjegne iz pomenutog objekta, te da dođe u prostorije tivatske policije i prijavi događaj. Nakon ljekarskih pregleda u Hitnoj medicinskoj pomoći Tivat transportovana je na ukazivanje dalje ljekarske pomoći u Opštu bolnicu Kotor gdje su joj konstatovane lake tjelesne povrede“, istakli su iz policije.

Ističu da su Službenici Stanice kriminalističke policije Odjeljenja bezbjednosti Tivat u saradnji i po nalozima tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, preduzeli intenzivne aktivnosti iz svoje nadležnosti u cilju utvrđivanja svih okolnosti i činjenica, te identifikovali i lišili slobode E.S. (30) koji se sumjniči za gore pomenuta krivična djela.

„Njemu je nakon privoda postupajućem tužiocu određeno zadržavanje do 72 sata“, zaključuje se u saopštenju.