Tokom avgusta zbog vožnje pod dejstvom alkohola uhapšeno 449 vozača

    10 meseci pre 306 pregleda Izvor: RTNK

Uprava policije je tokom avgusta izvršila alkotestiranje 20.824 vozača, od kojih je njih 1.446 pronađeno da vozilom upravlja pod dejstvom alkohola, saopšteno je iz Uprave policije.

„Zbog vožnje pod dejstvom alkohola u organizmu u koncentraciji većoj od 1g/kg saobraćajna policija je tokom avgusta uhapsila 449 vozača. Podnijeto je 449 prekršajnih prijava i izdato 997 naloga za plaćanje novčanih kazni vozačima koji su vozilima upravljali pod dejstvom alkohola“, navodi se u saopštenju.

Kako su kazali, na Svjetski dan odgovorne konzumacije piva 16. septembar uspješno je završena ovogodišnja kampanja „Kad pijem ne vozim“ koju je Uprava policije tradicionalno sprovodila sa Pivarom „Trebjesa.

Kako je saopšteno, prije svega preventivnim djelovanjem Uprava policije je u saobraćaju podsjećala vozače na važnost odgovorne konzumacije alkohola, te da volan i alkohol nikako ne idu zajedno.

Pripadnici saobraćajne policije zajedno sa promotivnim timovima Pivare „Trebjesa“ su u Podgorici, Budvi i Nikšiću vozačima dijelili promo materijale kampanje kao podsjetnik na važnost odgovornog ponašanja u saobraćaju.

„Kampanjom smo svim vozačima koji konzumiraju alkohol poslali jasnu i direktnu poruku ‘povuci ručnu’, u nadi da će svaki sljedeći put kada budu konzumirali alkohol izabrati alternativan, ali bezbjedan način da se vrate kući i izbjeći da sjednu za volan bez obzira na koncentraciju alkohola u krvi, čime će spriječiti neželjene posljedice saobraćajnih nezgoda i time zaštititi svoj život, kao i živote ostalih učesnika u saobraćaju“, poručili su iz Uprave policije.

Menadžerka za korporativne poslove u Pivari „Trebjesa“, Natalija Đordan istakla je doprinos svih partnera kampanje i zahvalila Upravi policije na dugogodišnjoj saradnji i podršci koja traje već 15 godina.

„Iza nas je vrlo uspješna i intenzivna kampanja kroz koju smo, zajedno sa Upravom policijom i drugim partnerima koji su nam se priključili, ukazali na rizike vožnje u alkoholisanom stanju. Poruka o odgovornoj konzumaciji ove godine je poslata kroz više različitih kanala komunikacije, uključujući društvene mreže, radio reklamu i outdoor kampanju. Zahvalnost dugujemo službenicima Uprave policije koji su na terenu, preventivno djelovali i uticali na dodatno podizanje svijesti o ovoj temi i pružili kvalitetnu podršku našim promo timovima“ , kazala je Đordan. 

Kako navode u saopštenju, ovogodišnju kampanju Pivara „Trebjesa“ počela je donacijom pet alkometara Upravi policije početkom avgusta, a za 15 godina koliko traje, kompanija je donirala preko 50 alkometara ovoj instituciji. 

„Uprava policije će i u narednom periodu nastaviti sa preventivnim aktivnostima i ukazivanjem na važnost odgovornog ponašanja u saobraćaju“, zaključuje se u saopštenju.