Tokom noći dio grada bio bez vode – Zbog mraza jutros problemi oko pucanja cijevi

    7 mjeseci pre 486 pregleda Izvor: PV Informer

Pojedini gradski kvartovi koji juče nisu imali vodu od 17 časova kao ni tokom čitave noći vodu su dobili jutros nešto posle 6 časova. Međutim dotok vode je obustavljen već posle sat vremena.

Redakcija portala PV Informer je u cilju blagovremenog obavještavanja građana pozvala službu na postrojenju vodovoda “Pliješ” i dobila informaciju da u bazenima ima vode ali su se posle jutrošnjeg puštanja vode u gradske instalacije desila pucanja cijevi tako da su nadležni odlučili da opet obustave dopremanje vode u dijelovima grada u kojima je došlo do pucanja cijevi da bi se spriječilo nekontrolisano gubljenje vode iz bazena. Po otklanjanju kvarova voda će opet biti distribuirana građanima.

Od direktora DOO “Vodovod” Čeda Gospića redakcija je dobila informaciju da se sve čini da se građanima doprijemi što više vode ali je situacija zbog nepovoljnih meteoroloških prilika koje su dovele do smanjenih dotoka sa izvorišta i jezera Otilovići kao i nepredvidljiv kvarova zbog mraza, uslovila da se moralo početi sa restrikcijama.

Takođe je najavio da će se pokušati sa obavještavanjem građana o vremenu kad će se u koji dio grada distribuirati voda da bi građani mogli obezbjediti dovoljno vode za vrijeme za koje će njihovi objekti biti izloženi restrikcijama iako će i to doći u pitanje ako bude mnogo kvarova na mreži.

DOO “VODOVOD” će u toku dana izdati saopštenje za medije da bi građanima ukazali na probleme u radu i šta sve čine da bi ublažili veoma tešku situaciju oko snadbjevanja grada vodom.

Redakcija PV Informer-a je sinoć do kasno u noć primala pozive građana koji su se raspitivali kad će dobiti vodu za piće i koji su saopštavali u kojim gradskim ulicama nema vode. Najveće zamjerke su bile zašto ih lokalno preduzeće nije putem medija informisalo kad neće imati vode, pa da makar naspu vodu u posude da bi imali za osnovne potrebe u vrijeme restrikcija. Mnogi su morali kupovati i flaširanu vodu.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6327 pregleda