Tri velike porodične tragedije u Crnoj Gori u ovoj godini

    2 godine pre 1014 pregleda Izvor: dan.co.me

U Crnoj Gori ove godine desilo se nekoliko porodičnih tragedija u kojima su stradale skoro čitave porodice I u kojima su najbrojnije žrtve bile djeca.

Na Cetinju je 12. avgusta Vuk Borilović lišio života 11 ljudi, među kojima je ubio i Natašu Martinović i njena dva sina.

Istraga je pokazala da je Borilović svoj krvavi pir na Cetinju počeo tog kobnog 12. avgusta oko 15.30 kada je došao na sprat kuće u kojoj su kao podstanari živjeli Martinovići. Kod kuće su bila samo djeca i njihova majka. Natašin muž, i otac mališana, u tom trenutku nije bio kod kuće. Borilović je zapucao najprije u djecu koja su pokušala da se sakriju iza vrata, a potom i u Natašu. Mališani su preminuli na licu mesta, a nesrećna žena podlegla je povredama u bolnici.

Velika tragedija se dogodila I u petak 7- oktobra kada su Jelena Vuković (27) iz Mojkovca i njeno dvoje djece smrtno je stradali u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u kanjonu Tare na magistralnom putu Mojkovac – Pljevlja

Nakon nesreće iz provalije je izvučeno živo dijete, dok se danima tragalo za još dvoje djece. Majka je putovala sa svo troje djece, koja su bila uzrasta 2, 4 i 6 godina.

Automobil se kretao iz pravca Mojkovca prema Šarancima gdje je boravio suprug i otac porodice a gdje se Jelena sa decom bila i uputila. Nakon sletanja automobil je završio u Tari. Automobil je udario u zaštitnu bankinu i survao se u provaliju. Nesreća se dogodila nedaleko od mosta na rijeci Tari.

Nekoliko dana trajala je potraga dok nisu pronađena oba tijela nastradale djece.

I juče se dogodila strašna tragedija u podgoričkom mjestu Rogami, u kojoj su stradali majka i njena dva sina. Tijela Aleksandre Koruge (43) i mladića Nemanje Koruge (19) i M. K. (16) pronađena su nakon što je automobil sletio sa “Malog mosta” u potok Širalija u Rogamima. 

Na licu mjesta su izašli vatrogasci policija i ronioci, a do nesreće je došlo juče oko sedam sati.

Kako je Portalu Dan kazao ronilac Regionalnog centra Bijela Danilo Mijajlović vozilo je pronađeno na četiri metra dubine.

– Vozilo se nalazilo na krovu. Pretragom unutrašnjosti vozila, iako je bila vidljivost nula, iz unutrašnjosti vozila pronašli smo dva tijela, kazao je Mijajlović.

Tijelo ženske osobe je prvo pronađeno, na 150 metara od mjesta nesreće.

Nije poznato kako je do ove teške saobraćane nesreće došlo.