Trojica momaka vatrogascima-spasiocima juče pomogli u gašenju požara na Golubinji

    2 sedmice pre 2334 pregleda Izvor: PV Informer

Proteklog dana pored gašenja požara u Čavnju, Matarugama, Bukovici i Pandurici juče je u poslepodnevnim časovima došlo do požara i na obližnjoj Golubinji.

Gašen je požar i na Golubinji iznad dijela naseljenog područja Avalske ulice, koji je bio u početnoj fazi, ali na mjestu gdje nije u mogućnosti pristup vatrogasnog vozila.

Iz tog razloga nekoliko vatrogasaca su bili prinuđeni da sa naprtnjačama pristupe mjestu požara i počnu sa gašenjem. U ovom dijelu Golubinje je gusta borova šuma i sreća je što se posle dojave veoma brzo na licu mjesta pristupilo gašenju požara.

U gašenju požara su pomogla i tri mladića iz obližnjeg naselja koja su donosila vodu u bidonima i pomagali u sanaciji požara, koji je da se razvio mogao ugroziti čitavo naselje na obodu šume. Lijep primjer odgovornosti mladih ljudi u opštem ludilu neogovornosti pojedinaca, koji društvu pričinjavaju izuzetno veliku štetu na terenu i trošenje materijalnih resursa.

Vatrogascima na gašenju požara su pomagali braća Kljajevići i Mihailo Milić. Mihailu Miliću ovo nije prvi put da se uključi u gašenje požara u reonu Golubinje.

Iz Službe zaštite i spašavanja opštine Pljevlja apeluju na građane da ne pale vatru na otvorenom, jer štete od požara mogu biti nesagledive po stambene objekte, a i po ljudske živote. Najveći dio požara nastaje kao posledica ljudskog faktora, pa je potrebno i pojačano djelovanje nadležnih organa na otkrivanju i sankcionisanju počinilaca.