Tukli se na parkingu pod Ostrogom

    2 godine pre 884 pregleda Izvor: vijesti.me

Baranin Anes Čičić tvrdi da su ga minule subote, na parkingu ispred donjeg manastira Ostrog, pretukla dvojica službenika Turističke organizacije Danilovgrad Radule Pavličić i Stefan Vukadinović.

Međutim, direktor TO Danilovgrad Ivan Dragojević, kaže da je istina drugačija – da su se njihovi zaposleni branili od vlasnika Turističke agencije “Mona” koji ih “godinama maltretira, provocira i nasrće” na njih kako bi izbjegao plaćanje izletničke takse.

Iz Uprave policije odgovorili su “Vijestima” da im Čičić nije prijavio napad, ali da su zaposleni u TO Danilovgrad njega prijavili dan prije incidenta, ali i tog dana.
“A.Č. nije podnio prijavu OB Danilovgrad. S.V. je 16. 8. 2019. godine, u svojstvu radnika TO Danilovrad, pristupio u Odjeljenje bezbjednosti Danilovgrad i podnio prijavu protiv A.Č. iz Bara, vlasnika TO Mona, u kojoj je naveo da ga je A.Č. uznemiravao i fizički napao na radnom mjestu, na naplatnom punktu Vrela. O događaju je upoznat državni tužilac u ODT u Podgorici, koji se izjasnio da nema elemenata bića krivičnog djela koje se goni po službenoj dužnosti, te da se radi o prekršaju iz Zakona o javnom redu i miru”, odgovoreno je iz UP.
Objasnili su da ih je dan kasnije Vukadinović obavijestio da ponovo imaju probleme sa Čičićem, u mjestu Ostrog, i da je došlo i do tuče.

“Službenici OB Danilovgrad su odmah otišli na lice mjesta i u službene prostorije doveli aktere događaja – A.Č, S.V. i R.P. dok je naknadno kao svjedok u službene prostorije pristupio i B.Z. Od svih ovih lica su uzete izjave. I o ovom događaju je upoznat državni tužilac u ODT u Podgorici koji je naložio prikupljanje dodatnih obavještenja, dok će se o kvalifikaciji naknadno izjasniiti”, pojasnili su iz Uprave policije.

Čičić je juče u telefonskom razgovoru novinarki “Vijesti” rekao da je netačno da nije podnio prijavu i da policija sa TO Danilovgrad pokušava da “izrežira nešto” kako bi on ispao kriv.

“Čak nijesu saslušali ni svjedoke iz autobusa, ali ni ostale turiste i vozače drugih autobusa koji su bili tu”, rekao je on.

Tvrdi da je tog jutro oko 8.30 autobusom “Zeković prevoz” stigao sa putnicima do naplatnog punkta, ali da su prošli jer zaposlenih koji naplaćuju taksu nije bilo na radnom mjestu.

“Nastavili smo do parking prostora ispred manastira, putnici su počeli da izlaze i preusmjeravao sam ih na manastirske mini-buseve. Tada su mi prišli Vukadinović i Pavličić koji me isprskao sprejom. Uhvatio sam se za oči, a oni su počeli da me udaraju šakama. Kada sam pao na zemlju, nastavili su da me udaraju nogama. Izgubio sam svijest, a kada sam se osvijestio vidio sam da sam u manastiru i da mi sveštena lica ukazuju pomoć”, kazao je Čičić inspektorima.

Dragojević, međutim, tvrdi da je Čičić tog jutra projurio autobusom pored naplatnog punkta, o čemu su ga zaposleni odmah obavijestili, kao i turističkog inspektora.

“Zatim pošli za njim do parkinga, a čim su izašli iz kola rekao im je – ‘Mrš, mrš odavde, gubite se’. Potom je prišao Pavličiću, uhvatio ga za majicu, očupao njegovu identifikaciju. Pavličić se odmakao, a Čičić je uzeo kamen u ruke i krenuo da ih gađa. Pavličić je izvadio sprej iz džepa, ispriskao u njegovom pravcu, ali Čičić je i dalje zamahivao ka njima kamenom. Instinktivno su ga udarili, iz straha da ih ne gađa kamenom. Pao je na koljena, a kada mu je prišao vozač autobusa da ga odvede i dalje je tražio kamen da ih gađa. Naši zaposleni su se udaljili, obavijestili policiju, turističkog inspektora i mene”, kazao je Dragojević.

Istakao je da je odmah sa policijom pošao na lice mjesta, i da je slijed događaja kakav su opisali i prijavili policiji snimljen telefonom.

Objasnio je da zaposleni u TO nemaju ovlašćenja da primjenjuju silu prilikom naplate, ali da zna da su se Pavličić i Vukadinović branili od čovjeka koji godinama teroriše zaposlene u danilovgradskoj organizaciji.

Dragojevićeva i Čičićeva verzija incidenta koji se dogodio dan prije tuče dijametralno je suprotna.

Dok Baranin tvrdi da zaposleni nijesu bili na naplatnom punktu kada je prošao sa tri autobusa, Dragojević ističe da je on i tog dana namjerno izbjegao da plati taksu, a potom vrijeđao i udario Vukadinovića, otimajući mu telefon.

Najnovije vijesti

Za pet godina otišlo 150 ljekara

27. novembra 2021. 07:15

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 29430 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 12870 pregleda

Udes na Gukama

27. oktobra 2019. 12220 pregleda

TRAGEDIJA na mostu na Đurđevića Tari

27. jula 2021. 11987 pregleda

Umro Živorad Bojović

22. jula 2020. 11698 pregleda

Pronađena lična karta

13. marta 2020. 11004 pregleda

Japanske propalice

9. marta 2020. 10427 pregleda

Pronađena lična karta

27. aprila 2020. 10259 pregleda

Danas isplata materijalnih davanja

16. septembra 2020. 9067 pregleda
%d bloggers like this: