Turistički poslenici na Žabljaku spremni da spuste cijene

    3 sedmice pre 221 pregleda Izvor: antenam.net

Na Žabljaku trenutno u hotelima boravi 12 registrovanih turista, a 25 u privatnim smještajima, kazala je direktorica Turističke organizacije Žabljak Vanja Krgović Šarović.

“Imamo dosta otkazivanja za jul mjesec za koji smo imali jako dobar booking na osnovu ranog bookinga. Na Žabljaku trenutno rade samo tri hotela. Potpuno funkcionisanje i otvaranje hotela očekujemo od prvog jula. Ono što zasigurno ne možemo očekivati je posjećenost na nivou predhodnih godina”, kazala je ona.

Krgović Šarović je podsjetila da je turizam primarna djelatnost na Žabljaku te da su zbog epedemije korona virusa dirketno pogođeni svi turistički poslenici. Upitana da li su poslenici redukovali cijene usluga Krgović Šarović je odgovorila:

“Imamo snižene cijene usluga u hotelima i restoranima. Popusti su od 20 do  25 posto. Većina hotelijera je zainteresovana da sklopi ugovor sa određenim institucijama kao što je Fond PIO, tako da će za penzionere omogućiti dodatne popuste kao i mogućnost plaćanja u ratama. Zbog cjelokupne situacije, generalno, turistički poslenici su spremni da spuste cijene i daju određene povoljnosti u načinu plaćanja”.

Glavni fokus turističkih poslenika je, naglašava Krgović Šarović, da privuku što više turista iz Crne Gore.

“U toku ljetnje sezone očekujemo najveći priliv turista iz Crne Gore. Planirane manifestacije sigurno nećemo moći organizovati u planiranom obimu, zbog finansijskog stanja budžeta TO, ali svakako u špici sezone planiramo održavanje tradicionalnih manifestacija”, zaključila je Krgović Šarović.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6012 pregleda