Tužilaštvo formiralo predmet za pomor ribe u Ćehotini

    3 godine pre 749 pregleda

Osnovno državno tužilaštvo (ODT) u Pljevljima formiralo je predmet radi provjere navoda o ekološkom incidentu i sumnje da je došlo do ispuštanja hemikalija i otpadnih voda u rijeke Vezišnicu i Ćehotinu.

Sportski ribolovci u subotu su iz Ćehotine izvadili oko tonu mrtve ribe, nakon što su se u tu rijeku, kako se sumnja, ulile otpadne vode iz Termoelektrane.

Iz ODT-a u Pljevljima agenciji MINA su kazali da su kroz fazu izviđaja naredili vještačenje vještaka ekološke struke i zaštite životna sredine.

„ODT u Pljevljima formiralo je predmet radi provjere navoda o ekološkom incidentu koji se desio u noći između četvrtka i petka, i sumnje da je došlo do ispuštanja hemikalija i otpadnih voda u Vezišnicu i Ćehotinu, usljed čega je došlo do oštećenja biljnog i životinjskog svijeta i pomora ribe“, naveli su iz te sudske institucije.

Iz Tužilaštva su saopštili i da je od Centra bezbjednosti zatraženo prikupljanje neophodnih obavještenja kako bi se utvrdilo da li je učinjeno krivično djelo za koje se goni po službenoj dužnosti.

Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) će, kako je ranije saopšteno, nadoknaditi štetu i izdvojiti novac za poribljavanje Ćehotine do pronalaženja osobe odgovorne za ekološki incident u toj rijeci.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PV Informer
%d bloggers like this: