Tužilaštvo naložilo pregled fabričkih postrojenja uz obalu Lima zbog pomora ribe

  • 9 mjeseci pre
  • 120 pregleda
  • Izvor: fosmedia.me

Povodom pomora ribe u Limu koji se desio 2. septembra bjelopoljskom Osnovnom državnom tužilaštvu je dostavljeno stručno mišljene Centra za ekotoksikološka ispitivanja Crne Gore.

Državni tužilac je nakon toga formirao tim koji se sastoji od ovlašćenih inspektora vodoprivredne, veterinarske, ekološke, poljoprivredne inspekcije i vještaka iz oblasti hemijske struke, ekološke struke i zaštite životne sredine.

“Podnio je zahtjev Upravi policije – Centra bezbjednosti Bijelo Polje da se zajedno sa ovlašćenim inspektorima i vještakom izvrše pregled prostorija privrednih društava (fabrička postrojenja, magacini i dr.) koja se nalaze u blizini obale rijeke Lim, na djelu gdje je evidentirano uginuće riba, a u prisustvu odgovornih lica tih privrednih društava”, saopšteno je FOS-u iz tužilaštva.

Podsjećamo, u uzorcima površinske vode iz Lima pronađen je povećan sadržaj nitrita u odnosu na vrijednosti normirane Uredbom o klasifikaciji i kategorizaciji površinskih i podzemnih voda, kazali su iz Direktorata za ribarstvo Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Copyright © 2020 PV Informer. Sva prava zadržana.