Tužilaštvo o navodnoj pucnjavi na Belvederu: Nema osnova za preduzimanje krivičnog gonjenja protiv bilo kojeg lica

    2 meseca pre 131 pregleda Izvor: dnevne.me

Povodom navodne pucnjave na policiju 5. septembra na Belvederu, Osnovno državno tužilaštvo Cetinje, nakon postupka izviđaja, u kojem su sprovedena određena vještačenja, donijelo je odluku da nema osnova za preduzimanje krivičnog gonjenja protiv bilo kojeg lica, za bilo koje krivično djelo za koje se goni po službenoj dužnosti. To je na naše pitanje povodom ovog slučaja, odgovorio rukovodilac Osnovnog državnog tužilaštva na Cetinju Duško Milanović.

Podsjetimo, RTCG je 5. septembra izvijestio da je na Belvederu pucano na policiju.

Na barikadi na Belvederu došlo je do upotrebe vatrenog oružja, zvanično je potvrđeno RTCG-u iz Uprave policije – naveli su kasnije.

Nekoliko dana kasnije Javni servis objavio je snimak na kojem se navodno čuju pucnji iz vatrenog oružja i pirotehnike.

Kada je RTCG objavio „ekskluzivni snimak pucnjave na Belvederu“, tada su ustvrdili i da će snimak biti predmet istrage.

I Uprava policije je, kako je prenio RTCG, zvanično potvrdila informaciju koju je objavio Javni servis da je 5. septembra na Cetinju došlo do upotrebe vatrenog oružja u odnosu na policijske službenike. 

Prije dva dana, pitali smo i Upravu policije da li je policija identifikovala osobe koje su pucale na pripadnike policije, da li neko saslušan povodom ovog slučaja te da li su još neke aktivnosti preduzete u cilju rasvjetljavanja ovog slučaja.

Odgovore čekamo – čim stignu, biće objavljeni.

Odluka državnog tužilaštva je i službeno potvrdila sumnje da je Uprava policije širila lažne vijesti, kazao je, za portal Dnevne, generalni sekretar Crnogorskog helsinškog odbora i član Savjeta Građanske inicijative „21. maj” Aleksandar Saša Zeković, komentarišući odgovore koje je ODT dostavio za portal Dnevne.me.

„Umjesto da zauzme profesionalan i objektivan pristup, isključivo zasnovan na činjenicama, određene strukture u Upravi policije su odlučile da lažne informacije ekskluzivno predstave kao vjerodostojne. Tako i kontrola širenja lažnih vijesti u našoj zemlji postaje složenija.

Danas je očigledno da je u Upravi policije postojala namjera da se, u trenucima nasilne intronizacije novog mitropolita Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, doprinese širenju panike i straha. Svjedočimo najozbiljnijoj političkoj i profesionalnoj kompromitaciji policijske organizacije.

Zato javnost očekuje da se identifikuju i iz menadžmenta policije udalje autori koncepta poništavanja činjenica i podizanja tenzija“, kazao je Zeković.

Najnovije vijesti

PROGNOZA VREMENA – 26 . JANUAR

25. januara 2022. 23:05

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 33290 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 14502 pregleda

Udes na Gukama

27. oktobra 2019. 13917 pregleda

Umro Živorad Bojović

22. jula 2020. 13652 pregleda

Pronađena lična karta

13. marta 2020. 12786 pregleda

TRAGEDIJA na mostu na Đurđevića Tari

27. jula 2021. 12260 pregleda

Japanske propalice

9. marta 2020. 12082 pregleda

Pronađena lična karta

27. aprila 2020. 11974 pregleda

Danas isplata materijalnih davanja

16. septembra 2020. 10861 pregleda
%d bloggers like this: