TUŽILAŠTVO ODBACILO KRIVIČNU PRIJAVU PROTIV BOJANA STRUNjAŠA

    2 sedmice pre 1480 pregleda Izvor: PV Informer

Tužilac Osnovnog državnog tužilaštva u Pljevljima Sanja Golubović, odbacila je krivičnu prijavu protiv profesora Bojana Strunjaša koga je policija osumnjičila za organizaciju Molebana u Crkvi Svete Petke održanog 16. juna 2020. godine.

„Shodno članu 271, st. 2 Zakona o krivičnom postupku, obavještavam Vas da je ova tužiteljka odbacila krivičnu prijavu Uprave policije CB Pljevlja 22/3 – br. 215/20 – 2687/6 od 16. juna 2020. godine podnijetu protiv Vas, zbog krivičnog djela nepostupanja po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti, iz člana 287 Krivičnog zakonika Crne Gore“, stoji u obavještenju tužioca Sanje Golubović.

Podsjećanja radi, Strunjaš je na saslušanju izjavio da on nije svešteno lice i da samim tim ne može zakazati niti održati moleban u Crkvi, već je istom prisustvovao isključivo kao vjernik. Prilikom saslušanja Strunjaš je zahtijevao da mu se zapisnik shodno Ustavu Crne Gore dostavi na srpskom jeziku, što je tužilac i ispunio.

Profesor Bojan Strunjaš priveden je u pljevaljsku policiju i 20. avgusta tekuće godine na dan kada je aktuelni predsjednik Crne Gore Milo Đukanović posjetio Pljevlja. U momentu kada je Đukanović u pratnji obezbjeđenja prolazio Ulicom kralja Petra, Strunjaš se nalazio u kafeteriji Hotela Pljevlja. Nakon tročasovnog zadržavanja u policiji, Strunjaš je pušten uz prekršajnu prijavu za neposjedovanje lične karte.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6810 pregleda