Tvrdi da je kanabis sijao da ublaži bolove

    2 meseca pre 1811 pregleda Izvor: dan.co.me

Vanpretresno vijeće Višeg suda u Bijelom Polju, kojim je predsjedavao Radoslav Konatar, potvrdilo je optužnicu koju je podiglo Više državno tužilaštvo protiv O.M. (44), državljanina Slovenije. Na teret mu je stavljeno krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

O.M. je kazao da nije kriv i da je kanabis zasijao isključivo za svoje potrebe. Dodao je da je sjemenke legalno kupio i da je mislio da je to dozvoljeno, s obzirom na to da mu je bio potreban isključivo u medicinske svrhe.

– Imam zdravstvene probleme više godina i namjera mi je bila da isključivo za sebe obezbijedim kanabis koji mi je bio potreban da ublažim bolove koje sam trpio. To je u zapadnim zemljama sve legalno, tako da nijesam shvatio da sam napravio problem, kazao je on.

Advokat Miladin Joksimović ponovo je zatražio da se njegov branjenik pusti na slobodu.

– Bilo je predloženo i jemstvo od 15 hiljada eura, njegov „BMB“, kao i lična dokumenta. Takođe smo predložili da se, ako je potrebno, svakog jutra javlja u Centar bezbjednosti u Pljevljima. Ipak, ništa od toga nije prihvaćeno – kazao je Joksimović.

Pripadnici Regionalnog centra bezbjednosti „Sjever“ O.M. su uhapsili u Pljevljima.

– Policija je došla do saznanja da je O.M. u selu Đuraševac, opština Pljevlja, na dvije parcele zasadio plantaže industrijske konoplje, gdje je uzgajao ukupno 71 stabljiku koje su upućene u Forenzički centar radi vještačenja. Lice je lišeno slobode upravo na pomenutoj plantaži – piše u optužnici.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

%d bloggers like this: