U AGENCIJI ZA STAMBENO – POSLOVNI FOND ZVANIČNO UVEDEN STEČAJ: Likvidacija preduzeća neminovna

  • 2 sedmice pre
  • 248 pregleda
  • Izvor: dan.co.me

Nakon brojnih finansijskih problema Agencija za stambeno-poslovni fond i zvanično je otišla u stečaj, a očekuje se da će je novoimenovani stečajni upravnik Radojica Grba odvesti vrlo brzo u likvidaciju. Naime, dugovi ovog lokalnog preduzeća su 960 hiljada eura, a Poreska uprava blokirala je račun preduzeća još od septembra prošle godine i potražuje 240 hiljada eura. Agencija za stembeno- poslovni fond nema nikakve imovine, pa će, najvjerovatnije, likvidacija preduzeća vrlo brzo doći.

Stečaj je otvoren, rješenja su gotova. Očekuje se da Radojica Grba krene da vodi postupak oko zaključenja radnih knjižica i slanja radnika na biro rada. Svi zaposleni, ukupno 19, biće upućeni na biro rada, a po novom Zakonu o radu mi spadamo pod Fond rada koji bi trebao da nam poveže radni staž i da nam se isplate minimalne cijene rada za one mjesece kad nismo primali plate, a to je oko 10 mjeseci, za sve radnike, osim za direktora. Očekujem da sve bude brzo završeno, zato što preduzeće nema prihoda, nema imovine, nema ništa i odmah se ide ka likvidaciji – kazao je u izjavi za medije Enver Kaljić, dosadašnji direktor Agencije za stambeno-poslovni fond.

Zaposleni u Agenciji za stambeno – poslovni fond već od februara ne dolaze na posao, a sve svoje klijente su obavjestili 17. februara da više ne primaju ni uplate za ranije usluge.

Copyright © 2020 PV Informer. Sva prava zadržana.