U Baru preminuo jedan covid pacijent, u KCCG 35 životno ugroženo, Nikšiću deset, a u Beranama devet

    5 dana pre 203 pregleda Izvor: cdm.me

Od juče je u barskoj bolnici preminuo jedan pacijent iz Budve od posljedica  koronavirusa. U toj zdravstvenoj ustanovi 16 covid pacijenata ima tešku kliničku sliku. U bolnicama u Nikšiću i Beranama 19 pacijenata pozitivnih na korona virus su životno ugroženi.

U Kliničkom centru Crne Gore trenutno se liječi 80 pacijenta sa COVID-19 infekcijom od kojih je 35 životno ugroženo.

“Na Infektivnom odjeljenju Opšte bolnice Bar liječi se 57 Covid pozitivnih pacijenata, 16 ih je sa teškom kliničkom slikom, od toga je šestoro u jedinici intenzivnog liječenja, na neinvazivnoj ventilaciji, životno ugroženih. Jedan pacijent je, nažalost, preminuo, a radi se o pacijentu iz Budve (1951). Što se osoblja tiče, zaraženo je šest medicinskih sestara i četvoro nemedicinskih radnika”, saopštio je za Radio Bara, dr Dragoslav Tomanović, direktor Opšte bolnice.

U Covid ambulanti pregledano je 67 pacijenata sa sumnjom na infekciju koronavirusom. Primljeno je osam, dok su sa bolničkog liječenja otpuštena tri pacijenta.

“Moramo biti spremni za eventualni talas pacijenata sa težom kliničkom slikom, tako da na kućno liječenje šaljemo one kod kojih se ‘smiri’ klinička slika i poboljša rendgen nalaz pluća”, navodi dr Tomanović.

Iako donekle razumije gubitak strpljenja građana kad je u pitanju poštovanje mjera zaštite koje nijesu prirodne, pa, samim tim, nijesu nešto na šta se određen broj nas lako navikava, dr Tomanović naglašava da su one i dalje jedino što nas štiti od infekcije novim koronavirusom.

U JZU Opšta bolnica Nikšić trenutno su hospitalizovana 74 pacijenta.

“Deset pacijenata je životno ugroženo i nalaze se u Jedinici intenzivnog liječenja, od kojih su dva pacijenta na neinvazivnoj ventilaciji, jedan na respiratoru”, saopšteno je iz bolnice u Nikšiću.

Ostali pacijenti su stabilnih vitalnih parametara i trenutno se dobro osjećaju.

U Opštoj bolnici Berane liječi se 35 covid pacijenata.

“Devet pacijenata ima tešku kliničku sliku i svi se nalaze na neinvazivnoj ventilaciji”, kažu u Opštoj bolnici Berane.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6943 pregleda