U Beogradu otvorena klinika Džihana Abazovića(brata Dritana Abazovića) i partnerke Ane Brnabić

    2 meseca pre 721 pregleda Izvor: blic.rs/cdm.me
Foto :Facebook –

Moderna i inovativna – bolnica budućnosti – BioCell Hospital, svečano je otvorena 30.septembra 2022. godine. Bolnica se nalazi u Beogradu, u ulici Omladinskih brigada 86a, (West 65, na Novom Beogradu), objavio je Blic.

Ceremoniji otvaranja prisustvovao je veliki broj zvanica. Veliki broj zvanica najprije je obišao bolnicu, mogli su se upoznati sa najmodernijim tehnološkim rješenjima i najsavremenijom opremom, a zatim da uživaju u svečanom programu koji su organizatori pripremili.

Ova opšta bolnica se prostire na više od 3500 kvm, ima četri operacione sale sa video integrisanom tehnologijom opremljene najnovijom hirurškom opremom, dvije endoskopske operacione sale, porodilište, odeljenja ginekologije, pedijatrije i neonatologije, hirurgije, interne medicine, ortopedije i fizikalne medicine. Poseban dio BioCell hospital bolnice je najsavremenije opremljeno Odeljenje vantjelesne oplodnje Bio-IVF. Cijeli jedan sprat je namijenjen Radiološkoj dijagnostici, sa najnovijim modelima MRI, CT, digitalnih rendgena i ultrazvuka. Bolnica je opremljena kompletnom laboratorijskom dijagnostikom.

Bolnica je dio je truda i zalaganja velikog broja priznatih stručnjaka iz različitih oblasti i najmlađa je članica biotehnološkog holdinga Vincula Biotech Group, jednog od lidera na polju biološke – regenerativne medicine i genetskih i ćelijskih terapija u svijetu.

„Za naše pacijente važno je da znaju da će u ovoj bolnici dobiti vrhunski kvalitet lečenja, kako standardnim, tako i inovativnim metodama. Mislim da je BioCell najbolje od medicine na jednom mjestu. Napravili smo bolnicu budućnosti organizovanu i orijentisanu prema pacijentima., U njoj pružamo mogućnost novog nivoa medicine zahtijevajući potpunu posvećenost pacijentima izjavio je prof. dr Aleksandar Ljubić, predsjednik Vincula Biotech Group.

„U sinergiji sa kompanijama i institucijama težimo tome da realizujemo sopstvena istraživanja i sarađujemo sa naučnim i kliničkim institucijama u Srbiji i u svijetu. Time dajemo doprinos razvoju i unaprjeđenju medicine, na to sam posebno ponosan. Danas je veliki dan za sve nas.“, rekao je dr Džihan Abazović, osnivač Vincula Biotech Group-a i BioCell hospital, vodeći ekspert Regenerativne medicine.

Profesor Dušan Marić, specijalista ortopedije i dječije hirurgije, osnivač Vincula Biotech Group-a i BioCell hospital, izjavio je: ,,Ovo je prilika da na pravi način približimo naša znanja, vještine i naučnotehnološka dostignuća, kako našim pacijentima, tako i svakodnevnoj praksi.“

Doktorka Milica Đurđić, načelnik Odjeljenja radiologije, s ponosom je izjavila: ,,BioCell Hospital okuplja vodeći tim medicinskih stručnjaka, priznatih u svijetu i kod nas. Naše dugogodišnje kliničko i naučno iskustvo, ali i razvoj koji ide u korak sa najnovijim dostignućima u medicini, sada su objedinjeni u jednoj instituciji, u BioCell bolnici. To me mnogo raduje. Za mene i za moju karijeru je ovaj dan veoma važan“.

PV Informer
%d bloggers like this: