U Bijelom Polju obilježen je Svjetski Dan djece oboljele od raka

  • 4 mjeseca pre
  • 212 pregleda
  • Izvor: PV Informer

NVU “Zagrli srcem Martin i Andrija” iz Bijelog Polja i “Zinak” iz Podgorice obilježili su 15. februar, Međunarodni dan djece oboljele od raka.

Kordinator NVU “Zagrli srcem Martin i Andrija” Ivana Šćekić je kazala da je ova manifestacija organizovana sa ciljem pružanja podrške djeci i njihovima roditeljima koji vode bitku sa ovom opakom bolešću ali i da steknu pažnju šire javnosti na probleme sa kojima se susreću tokom liječenja.

Obilježavanje ovoga dana ima za cilj da pažnju cjelokupne javnosti usmjeri ka važnoj misiji poboljšanja tretmana, njege i kvaliteta života, emociojalnih i socijalnih potreba gdje se njihovim najbližim moraju osigurati pravovremena i pravilna dijagnoza, dostupnosti ljekova te pravo na dobar i kvalitetan tretman. Djeci, roditeljima i široj drustvenoj zajednici moraju se dati prave informacije kako da obrate i prepoznaju rane znake upozorenja i simptome, kazala je Šćekić.

Otvarajući manifestaciju potpredsjednik Opštine Bijelo Polje Ernad Suljević je kazao da će se lokalna samouprava odazvati svakoj akciji koja ima za cilj poboljšanje zdravstvene zaštite djece oboljele od raka.

Copyright © 2020 PV Informer. Sva prava zadržana.