U Crnoj Gori se očekuju jaki pljuskovi, grmljavina i olujni vjetar

    3 godine pre 1113 pregleda Izvor: Vijesti

U Crnoj Gori do kraja dana očekuju se jaki pljuskovi, grmaljavina i olujni udari vjetra, saopšteno je iz Direktorata za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP). 

„Kao posljedica dejstva ciklona očekuje se buran razvoj olujno-grmljavinsko-gradonosnih oblaka koji mogu usloviti kratkotrajne lokalne vremenske nepogode, jaku kišu-intenzivne pljuskove, jake grmljavinske procese i olujne vrtložne udare vjetra“, kaže se u saopštenju Direktorata. 

Navodi se da su potencijalno lokalno moguće kratkotrajno obilnije padavine.

„Obilnija količina vode u urbanim sredinama i na bujičnim tokovima, kao i destruktivni vrtložni udari vjetra za vrijeme dejstva olujnih oblaka i talasi na moru uz obalu (talasasto do uzburkano more)“, kazali su iz Direktorata. 

Oni su rekli da se očekuje jak južni vjetar, naročito u južnom Jadranu-primorje, kao i u višim centralnim i sjevernim predjelima. 

Navodi se da je Direktorat obavještenje o očekivanim nestabilnim vremenskim prilikama uputio svim subjektima u sistemu zaštite i spašavanja.

Direktorat je poziva građane da aktivnosti prilagode novonastaloj meteorološkoj situaciji, kako na kopnu tako i na moru.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PV Informer
%d bloggers like this: