U „Grijanju” četiri godine v.d. stanje

    2 sedmice pre 399 pregleda Izvor: dan.co.me

Upravni odbor lokalnog preduzeća „Grijanje” donio je odluku kojom je Jasmina Čelebića, doskorašnjeg tehničkog direktora, imenovao za vršioca dužnosti izvršnog direktora. Upravni odbor nije donio odluku o raspisivanju novog konkursa za izbor izvršnog direktora iako je u preduzeću već četiri godine na snazi v.d. stanje.

Prije Čelebića vršilac dužnosti direktora bio je Miloš Kovačević, a prije Kovačevića njegova supruga Mila Vasilijević. Vasilijević je došla na mjesto vršioca dužnosti direktora još 2016. godine, nakon što je sa mjesta izvršnog direktora otišao Besalet Bošković. Bošković je inače poslednji izvršni direktor „Grijanja” izabran na konkursu, a sa funkcije je otišao nakon nekoliko mjeseci.

Praktično klizav teren za direktore počinje od 2015. godine, kada je sa mjesta izvršnog direktora smijenjen Branislav Veljković, tadašnji kadar SDP-a. Veljković je bio žrtva sukoba između SDP-a i DPS-a, ali i raskola unutar partije. Pošto se opredijelio za struju Ranka Krivokapića, Veljković je smijenjen sa direktorske funkcije.

Na njegovo mjesto je potom došao Besalet Bošković, a potom se pune četiri godine direktor nije birao. Najozbiljniji pokušaj da se direktor izabere bio je početkom ove godine, ali je voljom kadrova DPS-a, Bošnjačke stranke i SD-a, koji sjede u Upravnom odboru preduzeća, konkurs poništen s obrazloženjem da nijedan kandidat ne ispunjava uslove. Međutim, nakon takve odluke, učesnica u konkursu Milica Šljivančanin podnijela je tužbu jer je tvrdila da ona ispunjava uslove. Isto su tvrdili i pojedini članovi Upravnog odbora, koji su predstavnici zaposlenih. Pomenuti slučaj se rješava na sudu. U Upravnom odboru nijesmo mogli dobiti informaciju kada će i hoće li biti raspisan novi konkurs za direktora „Grijanja”. Dato nam je objašnjenje da preduzeće trenutno radi uspješno, da je dug prema radnicima sa 11 smanjen na sedam zarada i da je grejna sezona uspješno počela.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6813 pregleda