U iznajmljenom stanu planirali pljačku Pošte

    1 godina pre 448 pregleda Izvor: pobjeda.me

Viši sud potvrdio je optužnicu protiv sedmočlane grupe koja je 20. oktobra prošle godine u oružanoj pljački Pošte u Nikšiću ubila radnika firme fizičkog obezbjeđenja „Security Guard Montenegro“ Ljubišu Mrdaka, potvrdila je savjetnica za odnose sa javnošću Višeg suda Marija Racković.

Na optužnici koju potpisuje tužiteljka Tatjana Begović su Mitar Knežević, Stojan Albijanić, Nemanja Miljković, Petar Zolak, Srđan Svjetlanović, David Banjac i Stefan Regojević.

Prema navodima optužnice, okrivljeni su, po prethodnom dogovoru i razrađenom planu, uz prijetnju oružjem od Ljubiše Mrdaka, Dragiše Dendića i Igora Ivanovića oteli novac namijenjen za isplatu penzija.

Kako je saopšteno iz policije, ukradeno je 423.000 eura. Istraga je pokazala da je ova grupa sa pripremama oružane pljačke krenula 9. avgusta prošle godine iznajmljivanjem štek stanova u Nikšiću gdje su se krili prije i nakon razbojništva.

Prema unaprijed utvrđenom planu, 20. oktobra prošle godine, oko 9 sati, optuženi su u džipu „kaškai“ čekali radnike obezbjeđenja. Kada se kombi namijenjen za prevoz novca i dragocjenosti približio zgradi pošte, tada su naoružani napadači iskočili iz džipa i hitro krenuli ka zadnjim vratima vozila.

Uvidjevši da je pljačka u pitanju, Mrdak je pokušao da se suprotstavi, ali tada su razbojnici ispalili nekoliko hitaca od kojih je jedan pogodio Mrdaka u grudi. Ostalu dvojicu njegovih kolega razbojnici su kundacima izudarali, isprskali biber sprejem, prebacili novac u svoje vozilo i pobjegli.

Ubrzo nakon toga policajci su u naselju Grebovice pronašli uništeni džip koji su koristili počinioci. Kako se navodi u optužnici, razbojnici su se potom uputili prema Manastiru Ostrog.

Banjac je iz ,,citroena kaktus“, kojim je upravljao Zolak, prešao u vozilo Stefana Regojevića koji je ga je odveo na lokaciju za skrivanje a Regojević potom nastavio put prema Budvi.

Optuženi su na ročištu za kontrolu optužnice tvrdili da su u policiji brutalnim maltretiranjem od njih iznudili priznanja.