U Moskvi uhapšen Dražen Milović, osumnjičen se za šverc droge

    9 meseci pre 497 pregleda Izvor: rtcg.me

Polica u Moskvi uhapsila je crnogorskog državljanina Dražena Milovića (34), za kojim je preko Interpola raspisana međunarodna potjernica zbog krijumčarenja droge. To je agenciji TASS saopšteno u petak u pres centru ruskog Ministarstva unutrašnjih poslova.

Dražen Milović je, kako se navodi u članku, na potjernici Crne Gore od marta ove godine.

U martu je Dražen Milović pomenut kao rođak Ljuba Milovića, odbjeglog policajca koji je optužen od Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore zbog veza sa Radojem Zvicerom i “Kavačkim klanom”. Na potjernicama po zahtjevu Crne Gore našlo se u martu više osoba zbog optužbi za veze sa Zvicerovom organizacijom.

Agencija TASS prenijela je i saopštenje policije povodom hapšenja.

“U Moskvi su službenici NCB Interpola Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije i Glavne uprave za krivične istrage Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije lišili slobode 36-godišnjeg državljanina Crne Gore Milović Dražena. Okrivljeni je stavljen na međunarodnu potjernicu na inicijativu organa za sprovođenje zakona Crne Gore u martu 2023. godine, kao član organizovane grupe“, saopšteno je iz pres centra.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova napominju da je u decembru 2019. godine na području opštine Nikšić traženi muškarac nezakonito nabavio kokain radi prodaje, a zatim preusmjerio kokain u Bosnu i Hercegovinu.

“Trenutno se rješava pitanje njegovog izručenja inicijatoru potrage“, dodaju iz resora.