U OIK Pljevlja stigao dopis iz Ustavnog suda za proglašenje rezultata lokalnih izbora

    1 godina pre 747 pregleda Izvor: PV Informer

Prema informacijama dobijenim od Čeda Gospića, predsjednika Opštinske izborne komisije jutros nešto posle 10 časova je stiglo zvanično saopštenje od Ustavnog suda o odbacivanju prigovora koji se odnose na lokalne izbore, koji su u opštini Pljevlja održani 23. oktobra prošle godine.

Zvanično saopštenje koje je dostavljeno opštinskoj izbornoj komisiji u Pljevljima stvorilo je mogućnost za sazivanje sjednice Opštinske izborne komisije, na kojoj će se proglasiti izborni rezultati za konačne i tako omogućiti formiranje nove lokalne uprave.

Prema ranijim najavama iz opštinske izborne komisije po dobijanju zvanične informacije iz Ustavnog suda, komisija će u roku od 12 sati proglasiti izborne rezultate za konačne. Prema informacijama dobijenim od predsjednika Opštinske izborne komisije sjednica će se održati danas u 18 časova.

Ustavni sud je još 16. marta, donio odluku kojom se odbacuju prigovori predstavnika Demokratske partije socijalista, Bošnjačke stranke i Socijaldemokrata na rezultate prošlogodišnjih lokalnih izbora održanih u Pljevljima.

U Pljevljima se već uveliko spekuliše o tome ko će biti na čelnim funkcijama u opštini i skupštini Pljevalja, kao i na čelnim mjestima u lokalnim preduzećima, ali iz partija pobjednica lokalnih izbora u Pljevljima još ne žele da otvoreno govore o kadrovskim naimenovanjima u lokalnoj upravi.

Na lokalnim izborima u Pljevljima održanim 23. oktobra prošle godine Demokratski front je osvojio 12 mandata, Koalicija okupljena oko DPS-a 9 mandata, Demokratska Crna Gora i Pokret Evropa sad osvojili su po četiri mandata, Pokret za Pljevlja dva odbornička mjesta. Po jedan odbornički mandat osvojili su Ujedinjena Crna Gora, Socijalistička narodna partija i GP URA.

Dosta ranije portalu „PV Informer“ mnogi predstavnici političkih subjekata u Pljevljima koji bi trebali da formiraju vlast u Pljevljima, izjavljivali su da će se lako dogovoriti oko formiranja vlasti. Međutim poslednje izjave nekih od čelnika političkih subjekata u gradu, koji su želeli da ostanu anonimni, izražavaju bojazan da ipak neće biti lakog dogovora oko raspodjele funkcija.

Od sagovornika niko ne želi da se izjašnjava zašto još nije bilo konkretnog dogovora oko raspodjele funkcija i koji bi predstavnici partija pobjednica na lokalnim izborima uskoro mogli sjesti u odborničke klupe.

Ono što zabrinjava mnoge građane je što ne postoji usvojen budžet za 2023. godinu, a građevinska sezona je na pragu i postoji bojazan kašnjenja poslova oko toplifikacije grada i raspisivanja mnogih tendera u sklopu Kapitalnog dijela opštinskog budžeta, što će svakako rezultirati kašnjenjem mnogih projekata i dovesti do nemogućnosti izbora kvalitetnih izvođača građevinskih radova.