U OŠ “Boško Buha” aktivni i tokom zimskog raspusta

  • 2 mjeseca pre
  • 162 pregleda
  • Izvor: PV Informer

Nastava u osnovnoj školi „Boško Buha“ nakon završenog zimskog raspusta počela je sa se izvodi 27-og januara 2020. godine. Za realizaciju nastave je sve spremno, sve prostorije unutar škole su detaljno očišćene tokom zimskog raspusta. Škola je prešla na sistem grijanja na gorivo-pelet tako da će učenicima biti znatno toplije tokom izvođenja nastave za vrijeme trajanja zimskog perioda.

Ono što je bitno reći je da tokom raspusta bila angažovana uprava škole kao i nastavnici koji željno iščekuju da učenici zakorače u učionice i posvete se svom kako individualnom tako i zajedničkom učenju, pripremama za takmičenja i brojnim aktivnostima koje će biti značajne za njihovu obrazovnu-vaspitni ulogu.

Tokom zimskog raspusta, pedagog naše škole Oliver Vraneš je prisustvovao obuci za vođenje evidencije o vršnjačkom nasilju putem Meis portala čiji je organizator bilo Ministarstvo prosvjete. Na obuci su prisustvovali svi pedagozi i psiholozi kao predstavnici škola i direktori pojedinih škola gdje Tim pedagoško – psihološke službe ne postoji. Cilj obuke se odnosio na realizaciju aktivnosti utvrđenih Programom za suzbijanje vršnjačkog nasilja i vandalizma u obrazovno – vaspitnim ustanovama u Crnoj Gori sa Akcionim planom 2019/2021.godina. Pored toga prisutnima je objašnjeno korišćenje MEIS portala i podjela odgovornosti školama i postupanje u cilju prevencije nasilja i vandalizmakao i način prijave i praćenja vršnjačkog nasilja radi njegovog suzbijanja u što većoj mjeri i koliko je to moguće i zbog pružanja bezbjedosti djeci koja je neophodna dok su prisutni u školi ali i van školskih zidova. Ranije evidenciju o vršnjačkom nasilju je vodila pedagoško – psihiološka služba, odjeljenske starješine i nastavnici navedene škole dok sada evidencija se vrši elektronskim putem preko Meis portala. Pored toga u našoj školi i sada kada je riječ o vršnjačkom nasilju postoji tim za prevenciju vršnjačkog nasilja kojeg čini direktor škole, pedagog i odjeljenske starješine svih odjeljenja u školi.

Ovim se nagovještava da naša škola sve čini da se neki od oblika nasilja može spriječiti u slučaju da se desi uz maksimalno angažovanje tima i njegovoj posvećenosti da očuva mir i solidarnost među učenicima što je bitno za njihov razvoj u budućnosti.

Copyright © 2020 PV Informer. Sva prava zadržana.