U PETAK PREMIJERSKI SAT: Pitaće Abazovića kakav je status Kneževića u UP, je li promijenio mišljenje o DPS-u, zbog čega se zastalo u borbi protiv kriminala…

    1 mesec pre 130 pregleda Izvor: standard.co.me

Četvrta – posebna sjednica Prvog redovnog (proljećnjeg) zasljedanja u 2022. godini, zakazana je za petak, 27. maj. Na dnevnom redu sjednice su premijerski sat i poslanička pitanja u vezi sa određenom temom.

Pitanje predsjedniku Vlade Dritanu Abazoviću postaviće poslanici Srđan Pavićević, Momo Koprivica, Andrija Mandić, Dragan Ivanović, Branko Radulović, Draginja Vuksanović Stanković, Danijel Živković i Damir Šehović.

Poslanik DPS Danijel Živković pitaće Abazovića ”koje konkretno korake Vlada planira u cilju nastavka puta Cme Gore ka članstvu u EU na kome je zaustavljena izborom Vlade Zdravka Krivokapića?”.

Poslanik SD Damir Šehović Abazoviću će postaviti pitanje: ”Kakav je trenutni status komandanta PTJ Petra Kneževića u Upravi policije, te šta konkretno planirate da preduzmete nakon njegovog nedavnog sopstvenog priznanja da je tokom policijske akcije na Cetinju 4. i 5. septembra bio u neposrednoj komunikaciji sa pojedinim kriminalnim grupama?”.

Poslanica Socijaldemokratske partije Draginja Vuksanović Stanković za premijera ima pitanje:

”Koje korake kao premijer planirate da preduzmete kako bi se pokrenuo proces ozbiljnog dijaloga vlasti i opozicije u cilju obezbjeđivanja Ustavne kvalifikovane većine za izbor VDT, članova Sudskog savjeta i sudija Ustavnog suda?”, pitaće poslanica SDP.

Poslanik Pokreta za promjene Branko Radulović pitaće Dritana Abazovića na koji način je planirao borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala.

”Borba protiv endemske korupcije i organizovanog kriminala je, kako ste izjavili, prioritet u agendi ove Vlade. Na koji način ste planirali da to realizujete?”, stoji u pitanju Radulovića.

Poslanik SNP Dragan Ivanović pitaće premijera Abazovića ko je naredio, i zašto rušenje Osnovne škole Vladimir Nazor koja se nalazi u naselju Ibričevina u Podgorici, a zatim nije na vrijeme otpočeo gradnju nove.

Poslanik DF Andrija Mandić pitaće Abazovića: ”Zbog čega se zastalo u borbi protiv organizovanog kriminala, koja je počela hapšenjima u pravosuđu i zašto se ne nastavi sa stavljanjem iza rešetaka ključnih nosilaca mafiokratske vlasti, koje teško optužuju nalazi Europola?”

Poslanik Srđan Pavićević (Crno na bijelo) pitaće Abazovića u vezi 145 hiljada paklica cigareta oduzetih iz Slobodne zone Luke Bar i njegove konstatacije da je šverc cigareta “klinički mrtav”.

”Ovo se dešava po prvi put u novijoj istorii Cme Gore i pitam: Da li ste kao predsjednik Vlade, odlučili da idete do kraja? S obzirom da je jasno i poznato da pipci ove hobotnice dosežu do svih pora organizovanog kriminala, ali i do visokih i još viših nivoa u skoro svim granama i djelovima službi bezbjednosti, politike, pravosuđa, đrustva uopste i veoma poznatih likova domaće, pa i inostrane političke i nazovi biznis scene. Odnosno, da li će pojava bilo kojeg od zvučnih imena, ili funkcija, uspjeti da vas natjera da prekinete ovu akciju? Da li je za ovaj poduhvat dovoljna domaća operativa i logistika, ili cete morati tražiti i inostranu partnersku pomoć? Da li imate procjenu veličine ukupne materijalne štete nanijete Cmoj Gori za bezmalo tri decenije bezobzirnog kriminala, koji se odvijao drsko pred očima sveukupne domaće, evropske i svjetske javnosti?”, navodi se u pitanjima Pavićevića dostavljenim Skupštini.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PV Informer
%d bloggers like this: