U Pljevaljskoj Kovid ambulanti se na pregled čeka i po više sati – Novi rekord broja pozitivnih od korone u jednom danu

    1 mesec pre 998 pregleda Izvor: PV Informer
REDAKCIJA –

Sve veći broj građana Pljevalja kod kojih je registrovan korona virus pomoć traži u Kovid ambulanti Doma zdravlja u Pljevljima. Prema izjavi naših sugrađana gužve su velike, pa se na pregled čeka i po 4 sata, a nedostaju i pojedini lijekovi, pa građani sami nabavljaju neophodne lijekove u apotekama da bi primili terapiju. Dešava se da na rendgen odjelu pacijenti ne nađu svoje upute za snimanje pluća, pa se opet vraćaju u Kovid ambulantu i čekaju po novi uput za snimanje pluća. Veliki broj građana prima infuzije zbog visokih temperatura i generalno lošeg zdravstvenog stanja,a pacijenti se žale i na način predaje uputa za pregled.

Problem je i što mnogi pozitivni od korone virusa iako su u izolaciji, po više dana idu na preglede zbog pogoršanja stanja. U okviru Kovid ambulante nema ni korpi za smeće. Mnogi građani koji su čekali na pregled su bili već vakcinisani ali sa blažim tegobama. Po izjavama sugrađana koji su čekali na pregled, upitno je koliko i mlađi sugrađani koji su pozitivni na koronu virus poštuju mjere izolacije.

Ogroman je pritisak na zdravstveno osoblje koje je ionako umorno od stalnog rada, zbog hroničnog nedostatka zdravstvenog kadra. Očigledno je da bi i Opštinske inspekcijske službe i Opštinski krizni štab trebali pojačati aktivnosti, jer nema dostupne informacije o tome kad se krizni štab opštine Pljevlja zadnji put sastao i donio neke dodatne mjere koje su u ingerenciji opštinskih organa, a u skladu sa pogoršanom epidemiološkom situacijom u gradu.

U Pljevljima se epidemija Covid 19 ne smiruje, već naprotiv i dalje ide uzlaznom putanjom, pa su Pljevlja po poslednjim podacima sa ukupno 624 pozitivnih građana na korona virus, treća u Crnoj Gori iza Podgorice i Nikšića. Prema poslednjim podacima iz Instituta za javno zdravlje Crne Gore objavljenim 19 septembra u Pljevljima je u jednom danu registrovano 68 slučajeva pozitivnih od korona virusa, što predstavlja apsolutni rekord u jednom danu za Pljevlja od početka epidemije u martu prošle godine do danas.

Prema poslednjim podacima koje je redakcija portala dobila iz Doma zdravlja Pljevlja od 13 septembra pa do vikenda dnevno se prvom dozom vakcine vakciniše oko 20 građana, pa ti podaci dovoljno govore o malom odzivu za vakcinaciju. Prema dostupnim podacima od 13. septembra pa do 11 sati 18 septembra prvom dozom vakcine vakcinisano je 103 građana, a revakcinisano 177 građana. Ukupno je od početka vakcinacije u opštini Pljevlja prvom dozom vakcine vakcinisano 10.095 građana, a revakcinisano 9.047 građana. Iz Doma zdravlja i dalje apeluju na građane da se vakcinišu jer je to i dalje najbolji vid zaštite od korona virusa.

Redakcija portala je od menadžmenta Opšte bolnice u Pljevljima dobila informaciju da se na prvi dan vikenda u Opštoj bolnici u Pljevljima nalazi na liječenju 16 kovid pacijenata, razne životne dobi. Ono što raduje je da su sva djeca koja su bila smještena na liječenje u posebnom dijelu pedijatrijskog odjeljenja, otpuštena kućama, kao i dječak od 14 godina iz Pljevalja koji je bio na lječenju u KBC-u Podgorica.

Najnovije vijesti

Prognoza vremena – 20. oktobar

19. oktobra 2021. 23:43

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 27433 pregleda

TRAGEDIJA na mostu na Đurđevića Tari

27. jula 2021. 11859 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 11703 pregleda

Udes na Gukama

27. oktobra 2019. 11063 pregleda

Umro Živorad Bojović

22. jula 2020. 10393 pregleda

Pronađena lična karta

13. marta 2020. 9809 pregleda

Japanske propalice

9. marta 2020. 9297 pregleda

Pronađena lična karta

27. aprila 2020. 9040 pregleda
%d bloggers like this: